Projekt „Unapređenje okvira za održivo srednje stručno obrazovanje s fokusom na zelenu transformaciju“ - obuka mentora

Poštovani/a, 

Privredna komora ZDK u okviru grant ugovora zaključenog sa Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u sklopu projekta „Održivi ekonomski razvoj i promocija zapošljavanja u Bosni i Hercegovini“, koji finansiraju švicarska i njemačka vlada, implementira projekt „Unapređenje okvira za održivo srednje stručno obrazovanje s fokusom na zelenu transformaciju“ (u daljem tekstu: Projekt). 

U okviru Projekta, te u saradnji sa Ministarstvom za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona, Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona, organizuje obuku mentora iz poslovnih subjekata zaduženih za realizaciju praktične nastave učenika u srednjem stručnom obrazovanju. [1] 

Obuka mentora će se održati u slijedećem periodu: 07.06.2024.g. (petak), 08.06.2024.g. (subota) i 10.06.2024.g. (ponedjeljak), u velikoj sali Privredne komore ZDK u Zenici, ulica Mehmedalije Tarabara broj 15, IV sprat, navedenim danima, u terminu od 09:00-17:00 sati. Imenovani mentori su u obavezi da obuci prisustvuju sva tri dana, te odrade samostalan rad kod kuće, kako bi zadovoljili osnovu za dobijanje relevantne potvrde o stečenim kompetencijama.

Više informacija u pozivu i prijavnom obrascu:

Poziv za obuku mentora_GIZ2024

Prijavni obrazac_mentori 

 

 

 

[1] Članom 13. Pravilnika o utvrđivanju uslova za izvođenje praktične nastave izvan škole propisane su dužnosti mentora.