Meni

https://komorabih.ba/sektor-za-statistiku-i-informatiku/Privredna komora
Zeničko-dobojskog kantona

Sektor za informatiku, statistiku i javna dokumenta, u okviru usluga koje pruža PK ZDK, a u skladu sa Zakonom o prenesenim javnim ovlaštenjima, izdaje slijedeće dokumente:

  • Certifikat o porijeklu robe Form A,
  • Certifikat o porijeklu robe Of Origin,
  • Certifikat o porijeklu robe Of Origin –Textil produkt

Obavljanje poslova na izdavanju navedenih javnih dokumenata odnosi se samo na standardne dokumente. Ako podnosiocu zahtjeva, kupac traži veći broj primjeraka, koja nisu standardna dokumenta, takva dokumenta isključivo izdaje Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine sa sjedištem u Sarajevu.

Usluge se naplaćuju prema cjenovniku – Cjenovnik usluga u Sektoru javnih dokumenata

 

VAŽNO OBAVJEŠTENJE!!!

Obzirom da je Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora BiH, u duhu trenutno aktuelne situacije vezane za koronavirus, vodeći računa kako o zdravlju svojih članica i zaposlenika, tako i o održavanju kontinuiteta poslovanja, izdala obavijest za kompanije o radnom vremenu VTK BiH i u samom radu sa strankama odnosno predaji zahtjeva i preuzimanju dokumenata u vremenu od 08:00 do 10:00 sati svakim radnim danom do daljnjeg, a pošto je izdavanje Certifikata o porijeklu robe (FORM A, OF ORIGIN, TEXTILE PRODUCT) u Privrednoj komori ZDK vezano isključivo za radno vrijeme VTK BiH, obavještavamo kompanije-korisnike ovih certifikata da će se rad sa strankama i u PK ZDK odvijati u vremenu od 08:00 do 10:00 sati svakim radnim danom do daljnjeg.

Svim korisnicima usluga Komore se preporučuje da zbog smanjenja socijalnih kontakata na minimalnu mjeru koriste online-aplikacije za podnošenje zahtjeva.

PK ZDK i ovom prilikom poziva poslovnu zajednicu da prati informacije i obavijesti vezane za poslovanje na web stranici Komore.     

 

Korisni linkovi: