Aktivnosti Projekta: završena obuka druge grupe kandidata za zanimanje zavarivač na Metalurškom institutu „Kemal Kapetanović“ Zenica

Privredna Komora Zeničko-dobojskog kantona, nastavlja realizaciju projektnih aktivnosti kroz obuke kandidata za zanimanja zavarivač iz JU Mješovite srednje industrijske škole Zenica u Metalurškom institutu „Kemal Kapetanović“ Zenica, za varenje argonom, kao jednu od važnijih aktivnosti cjelokupnog Projekta „Jačanje sistema srednjeg stručnog obrazovanja u Zeničko-dobojskom kantonu“, koji se realizira u okviru Programa PrilikaPlus, kojeg podržava Vlada Švicarske.

Prema dogovorenim terminima i planiranoj realizaciji u trajanju od 20 radnih dana, obuka je uspješno okončana u prostorijama, Zavoda za zavarivanje, Metalurškog instituta „Kemal Kapetanović“ Zenica. Nakon toga, kandidati su upućeni na certificiranje, koje se obavlja na Institutu za varenje u Tuzli. Prema izvještaju voditelja grupe, i ovaj dio posla je uspješno završen, nakon čega se očekuje uručivanje cerifikata kandidatima, za uspješno obavljenu edukaciju u ovom dijelu praktične nastave.