Aktivnosti Projekta: posjeta grupe učenika završnih razreda JU Mješovite srednje industrijske škole Zenica - zanimanje zavarivač kompaniji Fuel Boss doo Zenica

U cilju realizacije aktivnosti Projekta „Jačanje sistema srednjeg stručnog obrazovanja u Zeničko-dobojskom kantonu“, koji se realizira u okviru Programa PrilikaPlus, kojeg podržava Švicarska vlada, Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona, zajedno sa akterima Projekta: JU Mješovitom srednjom industrijskom školom Zenica i kompanijom Fuel Boss doo Zenica, nastavlja njegovu implementaciju.


Plan provedbe Projektnih aktivnosti predvidio je i posjetu učenika završnih razreda JU Mješovite srednje industrijske škole Zenica, kompanijama, koje su akteri Projekta. S tim u vezi, 30.10.2017. godine, Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona je organizovala posjetu učenika, u pratnji koordinatora praktične nastave navedene škole, te predstavnika kompanije Fuel Boss doo Zenica, koji su učenicima pružili priliku da se upoznaju sa radom istoimene kompanije.

Za vrijeme posjete, u trajanju od nekoliko sati, kroz dvije prezentacije, predstavnici Kompanije su upoznali učenike sa historijom i radom u kompaniji Fuel Boss doo Zenica, potom su učenicima podijeljene zavarivačke maske, radi odlaska u radionicu, gdje su se upoznali sa tzv. „zavarivanjem u tandemu“, te su prisustvovali izradi cjevovoda za inostrano tržište. Nakon završene posjete, zavarivačke maske su ostale u vlasništvu učenika, koji su došli u obilazak Kompanije.