Aktivnosti Projekta: završena obuka treće grupe kandidata za zanimanje zavarivač na Metalurškom insititutu „Kemal Kapetanović“ Zenica

Kao jednu od važnijih aktivnosti cjelokupnog Projekta „Jačanje sistema srednjeg stručnog obrazovanja u Zeničko-dobojskom kantonu“, koji se realizira u okviru Programa PrilikaPlus, kojeg podržava Vlada Švicarske, Privredna Komora Zeničkodobojskog kantona, nastavlja proces realizacije projektnih aktivnosti, kroz obuke kandidata za zanimanje zavarivač - za varenje argonom iz JU Mješovite srednje industrijske škole Zenica, u prostorijama Metalurškog instituta „Kemal Kapetanović“ Zenica.

Obuka treće grupe kandidata je uspješno okončana u prostorijama Zavoda za zavarivanje, Metalurškog instituta „Kemal Kapetanović“ Zenica, a prema dogovorenim terminima i planiranoj realizaciji u trajanju od 20 radnih dana. Nakon obavljene obuke, kandidati su upućeni na certificiranje, koje se obavlja na Institutu za varenje u Tuzli. Prema izvještaju voditelja grupe, i ovaj dio posla je uspješno završen, nakon čega se očekuje uručivanje cerifikata kandidatima, za uspješno obavljenu edukaciju u ovom dijelu praktične nastave.