Aktivnosti Projekta: posjeta grupe učenika završnih razreda OŠ „Meša Selimović“ iz Zenice kompaniji Arel doo Zenica

U cilju realizacije aktivnosti Projekta „Jačanje sistema srednjeg stručnog obrazovanja u Zeničkodobojskom kantonu“, koji se realizira u okviru Programa PrilikaPlus, kojeg podržava Švicarska vlada, Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona, zajedno sa akterima Projekta, nastavlja njegovu implementaciju. Plan provedbe Projektnih aktivnosti predvidio je i posjetu učenika završnih razreda osnovnih škola iz Zenice, kompanijama, koje su akteri Projekta s ciljem upoznavanja određenih zanimanja koja su propraćena aktivnostima Projekta.

S tim u vezi, 22.11.2017. godine, Privredna komora Zeničkodobojskog kantona je organizovala posjetu grupe učenika OŠ „Meša Selimović“ iz Zenice, u pratnji direktora navedene škole, projekt asistenta Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona, te predstavnika kompanije Arel doo Zenica, koji su učenicima pružili priliku da se upoznaju sa radom istoimene kompanije. Za vrijeme posjete, u trajanju od nekoliko sati, predstavnici Kompanije su upoznali učenike sa historijom i radom u kompaniji Arel doo Zenica, te nakon uvodnog izlaganja, učenici su obišli tri radionice, gdje su se upoznali sa poslovima koje obavljaju zaposlenici sa zanimanjima bravar i zavarivač, kao i poslovima armiranja.

Nakon završene posjete, učenici su prebačeni autobusom kompanije PREVOZ PUTNIKA Zavidovići, nazad do svog odredišta - škole.