JAVNI POZIV NEZAPOSLENIM OSOBAMA SA PODRUČJA ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA

ZA UČEŠĆE U REALIZACIJI PROGRAMA

SUFINANSIRANJA OBRAZOVANJA ODRASLIH ZA POTREBE

TRŽIŠTA RADA ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA U 2024. GODINI

Programom je predviđena obuka i zapošljavanje 35 nezaposlenih osoba sa evidencije JU Službe za zapošljavanje ZDK, za slijedeća zanimanja:

  • ZAVARIVAČ;
  • CNC – OPERATER;
  • OBRAĐIVAČ PLASTIKE;
  • ŠIVAČ.

Svi troškovi obuke su pokriveni sredstvima Programa. Teorijski dio obuke će realizirati nastavnici srednjih stručnih škola, dok će se praktična obuka realizirati u radionicama kompanija.

Program se odnosi na neformalno obrazovanje odraslih u svrhu zapošljavanja za ciljana zanimanja u sljedećim sektorima:

  • Metaloprerađivački za zanimanje zavarivač i CNC operater;
  • Drvoprerađivački za zanimanje CNC operater;
  • Građevinarski za zanimanje Obrađivač plastike;
  • Tekstilna, kože i obuće za zanimanje - šivač.

Specifični cilj Programa je podsticanje osoba prijavljenih na evidenciji nezaposlenih na području Zeničko-dobojskog kantona na uključivanje u neformalne programe obrazovanja odraslih u svrhu zapošljavanja.

Na ovaj Poziv se mogu prijaviti sve nezaposlene osobe koje se nalaze na evidenciji JU Službe za zapošljavanje ZDK i koje su zainteresirane da prođu obuku i zasnuju radni odnos, za zanimanja: zavarivača, CNC-operater, obrađivač plastike i šivač.

01-CNC-operater-1024x683

ilustracija-sivac-1-640x405_1

Zainteresirani kandidati se prijavljuju na ovaj Poziv, tako što kraću biografiju (ime i prezime, datum rođenja, broj telefona i mail, školska sprema i eventualno prethodno radno iskustvo) dostavljaju Privrednoj komori ZDK isključivo putem mailova: pkzedo@bih.net.ba ili njusufhodzic@pkzedo.ba.

Program sufinansiranja obrazovanja odraslih za potrebe tržišta rada Zeničko-dobojskog kantona u 2024. godini implementira Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona u saradnji sa Federalnim zavodom za zapošljavanje Sarajevo i Vladom Zeničko-dobojskog kantona putem Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice ZDK.

Javni poziv ostaje otvoren do popune 35 radnih mjesta odobrenih ovim Programom.

Za sve dodatne informacije vezane za uključenje u realizaciju Programa, molim da nas kontaktirate putem brojeva telefona: 032/465-851, 032/465-855 ili putem mailova: pkzedo@bih.net.ba ili njusufhodzic@pkzedo.ba, kontakt osoba je Nedžad Jusufhodžić, sekretar Komore.