NAUČNO-POSLOVNA KONFERENCIJA U KRAGUJEVCU

DSC_0636
Ekonomski fakultet Univerziteta Zenici u saradnji sa Privrednom komorom ZDK, Ekonomskim fakultetom i Fakultetom inžinjerstva Univerziteta u Kragujevcu, implementira projekt „Digitalna transformacija MSP prerađivačke industrije u Zeničko-dobojskom kantonu“ finansiran od strane njemačke organizacije GIZ.

DSC_0458

DSC_0462_1

U okviru Projektnih aktivnosti a u cilju umrežavanja i razmjene znanja vještina i internaconalizacije naboljih praksi u procesima digitalne transformacije poslovanja realizirana je, u periodu 25.04.-27.04.2024. godine, Naučno-poslovna konferencija na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu. Pored predstavnika UNZE, Privredne komore ZDK i pilot kompanija Projekta, Naučno-poslovnoj konferenciji su prisustvovali i predstavnici članica Privredne komore ZDK (POBJEDA dd Tešanj, TISA-KOMERC doo Žepče, KRIVAJA-METALI doo Zavidovići). U okviru Naučne-poslovne konferencije, održani su B2B sastanci predstavnika kompanija Zeničko-dobojskog kantona sa predstavnicima kompanija Kragujevca.

1 (2)_5

Tokom Konferencije potpisan je i Memorandum o saradnji između Privredne komore Šumadije i Pomoravlja u Kragujevcu i Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona u cilju razmjene iskustava komorskog djelovanja i realizacije definisanih mogućnosti međusobne saradnje.

1 (4)_7

Nakon radnog dijela, učesnici Konferencije su obišli kompaniju NIKOM i proizvodne pogone kompanije MAJND PARK u Kragujevcu.

DSC_0429
1 (3)_5