Radionica na izradi Strategije razvoja industrije tekstila, odjeće, kože i obuće u Federaciji Bosne i Hercegovine za period 2024.-2033. godina

Poštovani,

Obavještavamo Vas da su, Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije,  Privredna/Gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine uz podršku Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP), započeli aktivnosti na izradi strateškog dokumenta – Strategije razvoja industrije tekstila, odjeće, kože i obuće u Federaciji Bosne i Hercegovine za period 2024.-2033. godina.
Kako bi došli do što kvalitetnijeg Prijedloga teksta ovog strateškog dokumenta pozivamo vas na Radionicu koja će se održati u četvrtak, 25.aprila 2024. godine u Hotelu Hollywood, ulica Dr. Mustafe Pintola 23 Ilidža – Sarajevo, s početkom u 10.00 sati a prema preliminarnoj Agendi koja je sastavni dio ovog poziva.

U cilju postizanja veće saradnje među zainteresiranim stranama (ključnim akterima ove javne politike) na radionicu su pozivani i predstavnici iz sektora: obrazovanja, nauke, industrije, poslovnih asocijacija i kantonalnih, federalnih i državnih ministarstava.

Na radionici će biti predstavljene aktivnosti na: Procesu pripreme strategije, preliminarni zaključci, analize stanja uz otvorenu diskusiju o prijedlozima mogućih mjera za transformaciju industrije tekstila, odjeće, kože i obuće u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Cijenimo da je Vaše učešće jako bitno i da će te svojim aktivnim radom, ponuditi kvalitetne prijedloge koji će biti sastavni dio strateškog dokumenta.
Molimo da najkasnije do 22.4.2024. godine prijavite vaše učešće putem sljedećeg linka: http://skr.rs/zNIJ

Agenda-radionice