Privredna komora ZDK uspješno organizovala višednevnu edukaciju za pružanje poslovne podrške u oblasti digitalizacije start-upa i mladih poduzetnika

logotipi-1024x149

Zenica, 22.03.2024

Privredna komora ZDK, u okviru implementacije projekta "Izgradnja i unapređenje kompetencija osoblja Privredne komore ZDK za pružanje poslovne podrške u oblasti digitalizacije start-upa, mladim poduzetnicima i proizvodno-prerađivačkim kompanijama", uspješno je organizovala edukaciju vlastitog osoblja radi pružanja poslovne podrške u oblasti digitalizacije start-upa i mladih poduzetnika. Postignuti su očekivani rezultati predmetne edukacije kroz izgrađene kompetencije osoblja Privredne komore ZDK za pružanje poslovne podrške u oblasti digitalizacije start-upa i mladih poduzetnika, u cilju unapređenja konkurentnosti istih. 

Radi se o prvoj, od dvije višednevne edukacije, koje se provode u okviru projekta "Boljom upravom do bržeg ekonomskog rasta", EGG2 kojeg uz podršku Vlade Kraljevine Norveške provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini, zajedno sa Federalnim ministarstvom razvoja, poduzetništva i obrta (FMRPO). Edukacija, održana u fizičkom i online formatu, bila je veoma korisna za osoblje Privredne komore ZDK, kako u smislu podizanja vlastitih znanja i kompetencija iz oblasti digitalizacije, tako i pripreme za pružanje poslovne podrške u oblasti digitalizacije start-upa i mladih poduzetnika. Na ovaj način, Privredna komora ZDK podiže svoje kadrovske, kao i infrastrukturne kapacitete u cilju ispunjenja preduslova za uspostavljanje Ureda za digitalizaciju pri Privrednoj komori ZDK.