Održan sastanak aktera projekta „Unapređenje okvira za održivo srednje stručno obrazovanje, sa fokusom na zelenu transformaciju“

Zenica, 19.1.2024

U prostorijama Privredne komore ZDK je dana 17.01.2024. godine održan sastanak kojem su prisustvovali direktorica Pedagoškog zavoda ZDK, gđa Aida Salkić i savjetnica Pedagoškog zavoda, gđa Ramajana Kukavica, predstavnici GIZ-a, gdin Roman Gorowoj i gđa Ena Kunić, te predstavnici Privredne komore ZDK.

Na sastanku je gdin Roman Gorowoj, voditelj komponente "Jačanje srednjeg stručnog obrazovanja i obuke" predstavio projekt "Održivi ekonomski razvoj i promocija zapošljavanja u Bosni i Hercegovini".

U okviru gore navedenog projekta, Privredna komora ZDK će, u saradnji sa Pedagoškim zavodom ZDK i Ministarstvom za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, u periodu 2024/2025. godina, uz tehničku i finansijsku podršku GIZ-a implementirati projekt pod nazivom "Unapređenje okvira za održivo srednje stručno obrazovanje, sa fokusom na zelenu transformaciju".

Predsjednica Privredne komore ZDK, gđa Diana Babić je ovom prilikom prezentovala osnovne planirane aktivnosti navedenog projekta.