PRIVREDNA KOMORA ZDK NA "INFO DAYS" U JU MJEŠOVITA SREDNJA ŠKOLA ZAVIDOVIĆI

LOGO EBRD_1

Zenica, 24.5.2023

JU Mješovita Srednja Škola Zavidovići u saradnji sa Privrednom komorom ZDK, dana 24.05.2023. godine, održala je "Dane otvorenih vrata" za učenike završnih razreda osnovnih škola, koji su pokazali interes za posjetu i upis u ovu školu.

24 (2)

Menadžment i nastavno osoblje JU Mješovita Srednja Škola Zavidovići su prisutnim učenicima završnih razreda iz 4 osnovne škole sa područja grada Zavidovići predstavili stručna zvanja i zanimanja za koja će se vršiti upis u ovoj školi, za nastavnu 2023/24 školsku godinu. Također, učenici su obišli i radionice u kojima se izvodi praktična nastava u školi za upisna zvanja i zanimanja.

Predstavnici Privredne komore ZDK su prisutnim učenicima predstavili informacije iz ugla privrede, zašto je dobro upisati stručna zvanja i zanimanja koja nudi JU Mješovita Srednja Škola Zavidovići. Fokus je bio na promociji "10 TOP zanimanja" u srednjem stručnom i tehničkom obrazovanju. Radi se o najtraženijim stručnim zvanjima i zanimanjima, prema srednjoročnim istraživanjima tržišta rada, a koja je prethodno provela Privredna komora ZDK. Za ovih "10 TOP zanimanja" u srednjem stručnom i tehničkom obrazovanju, privreda u našem Kantonu ima najveći interes za zapošljavanje, a primjetan je i kontinuiran rast plaća za ova stručna zvanja i zanimanja.

24 (8)

Sa liste "10 TOP zanimanja" JU Mješovita Srednja Škola Zavidovići, u narednoj školskoj godini nudi upis za slijedeća zvanja i zanimanja:

  • TRGOVAC – PRODAVAČ;
  • TEKSTILNI TEHNIČAR – KROJAČ;
  • ZAVARIVAČ i
  • ELEKTROINSTALATER.

24 (3)

Organizacija događaja "Dani otvorenih vrata" pokazala je visok stepen profesionalnosti menadžmenta i nastavnog osoblja JU Mješovita Srednja Škola Zavidovići, kao i posvećenost saradnji sa privredom, u procesu upisa učenika u prve razrede ove škole.

24 (7)

Učešće Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona na ovom događaju je realizirano u okviru projekta "Proširenje EBRD-ove Inicijative mladih privatnog sektora (PSYI) na Bosnu i Hercegovinu, Faza 2 Zeničko-dobojski kanton", koji Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona implemetira u saradnji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD), a podržan je od strane Taiwanbusiness – EBRD fonda tehničke saradnje.

24 (4)

notepads and pens with the logo_1

24 (5)

Letak 1 EBRD_1
Letak 2 EBRD_1
cnc-operater