Šesta obuka mentora - uspješno završena

Zenica, 02.12.2022. godine

U velikoj sali Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona, 02.12.2022. /petak/, održana je dodjela certifikata za 11 kandidata iz poslovnih subjekata koji su uspješno završili obuku za mentore, a koja je realizovana u okviru implementacije projekta "Stručno obrazovanje u BiH", koji provodi Deutsche Gesellschaft fut Internationale Zusammenarbeit (GIZ) u ime Vlade Švicarske i Vlade Savezne Republike Njemačke.    

"Na osnovu Sporazuma o lokalnoj subvenciji, potpisanog sa organizacijom GIZ, a u saradnji sa Ministarstvom za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, te ostalim akterima Projekta, Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona realizira aktivnosti u cilju unapređenja okvira za implementaciju dualno organiziranog srednjeg stručnog obrazovanja, u okviru kojeg je focus na praktičnoj nastavi u privrednom subjektu", istakla je predsjednica Privredne komore ZDK, mr.sci. Diana Babić.

"Mentori koji su došli na ovu obuku, koju finansijski i tehnički podržava GIZ, su mentori kod kojih učenici srednjih stručnih škola obavljaju praktičnu nastavu. 

Ovo je za Privrednu komoru ZDK već šesta, uspješno završena, obuka mentora. Ranije smo mentore obučavali zahvaljujući drugim finansijerima i mogu istaći da smo kanton koji ima najveći broj obučenih mentora, zahvaljujući tim projektnim aktivnostima, i po tome prednjačimo u odnosu na druge kantone", naglasila je u svom izlaganju predsjednica Babić. 

Obuka M2 (2)