Privredna prezentacija BIH na tržištu EU

Dana 29. novembra 2022. s početkom u 11:00 sati, u prostorijama Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona, Ul.Mehmedalije Tarabara br.15, sala IV sprat, održana je „Privredna prezentacija BIH na tržištu EU“, u organizaciji Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona i kompanije Coral Consulting Service. 

Coral Consulting Service će nakon prezentacija koje će održati širom Bosne i Hercegovine, pristupiti izradi publikacije „Bosna i Hercegovina EXTRA“, koja će biti dostavljena na adrese 213 privrednih komora Njemačke, Švicarske, Austrije, kao i na adrese nekoliko stotina najrelevantnijih financijskih i privrednih institucija ove tri države.

Coral2

Nakon uvodnog izlaganja Sekretara Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona, Nedžada Jusufhodžića, Direktorica Sektora za informatiku, statistiku i javna dokumenta Indira Buza predstavila je kratko Digitalnu platformu, INVEST IN ZDK, koju je Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona kreirala krajem 2020. godine. 

Potom su gdin Zdenko Štriga i gđa Marija Ćeškić pristupili predstavljanu Publikacije, „Bosna i Hercegovina EXTRA 2022/23“, koja će biti disperzirana na preko 213 privrednih komora Njemačke, Austrije i Švicarske, tržištu na preko 100 miliona stanovnika.

Coral3

Prezentaciji je prisustvovalo oko 20 učesnika iz različitih poslovnih subjekata.