Održana info sesija o Javnom pozivu za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru Challenge to Change 3 projekta

CHtoCH1

Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona je u saradnji sa Sarajevskom regionalnom razvojnom agencijom SERDA, dana 08.11.2022.godine u prostorijama Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona organizovala info sesiju o Javnom pozivu za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru Challenge to Change 3 projekta. 

Privredni subjekti iz Bosne i Hercegovine i Švedske sa inovativnim poslovnim idejama, proizvodima ili uslugama koje mogu dovesti do smanjenja nezaposlenosti, povećanja konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH, imaju priliku dobiti bespovratna sredstva iz Challenge fonda u okviru Prvog poziva za prijavu aplikacija koji je otvoren do 23. novembra 2022. godine, u okviru projekta Challenge to Change 3.

CHtoCH2

Za potencijalne korisnike iz kategorije startup-a, koji su registrovani najmanje 6 mjeseci, a najduže dvije godine, predviđen je maksimalni iznos granta do 10.000,00 EUR, dok je za korisnike iz kategorije zrelih privrednih subjekata do 250 zaposlenih, koji posluju dvije godine i više, maksimalan iznos grant sredstava do 30.000,00 EUR.  Aplikanti su obavezni obezbijediti i minimalno vlastito učešće od 50% ukupne vrijednosti predloženog projekta. Period implementacije projekta ne može trajati kraće od tri mjeseca i duže od 12 mjeseci. Za prvi poziv na raspolaganju je budžet čiji je indikativni iznos 480.000,00 EUR.

CHtoCH3

Projekt Challenge to Change 3.0 je trogodišnji projekt ukupne vrijednosti 3 miliona EUR, koji finansira Švedska. Projekt implementira Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA u partnerstvu sa Agencijom za razvoj preduzeća EDA. Partner u projektu je i Region Ostergotland, Istočna Švedska.

CHtoCH4

Na info sesiji prisutni su imali priliku saznati sve detalje o načinu i uvjetima prijave, ali i iznosima koji stoje na raspolaganju potencijalnim aplikantima. Info sesiji je prisustvovalo oko 40 poslovnih subjekata.