Vodič za prijavu, obračun i uplatu doprinosa za osiguranje učenika na praktičnoj nastavi za slučajeve invalidnosti i smrti usljed povrede na radu i profesionalne bolesti

Poštovani(e), 

zadovoljstvo nam je predstaviti vam Vodič za prijavu, obračun i uplatu doprinosa za osiguranje učenika na praktičnoj nastavi  za slučajeve invalidnosti i smrti usljed  povrede na radu i profesionalne bolesti. 

Ovaj vodič pruža informacije i nudi korisne smjernice školama u Federaciji Bosne i Hercegovine koje imaju organizovanu praktičnu nastavu (u školskim radionicama ili izvan škole) u vezi sa prijavom, obračunom i uplatom doprinosa za osiguranje učenika na praktičnoj nastavi za slučajeve invalidnosti i smrti usljed povrede na radu i profesionalne bolesti. 

Vodič je nastao kao rezultat saradnje Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine, Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona i Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona. 

Izradu Vodiča podržao je projekat „Stručno obrazovanje u BiH“ koji provodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u ime vlada Švicarske i SR Njemačke. 

Nadamo se da će vam informacije sadržane u ovom vodiču biti od koristi.

Vodič-web verzija