Održan Okrugli sto o siromaštvu kao ključnoj sigurnosnoj prijetnji

Globalni sigurnosni problemi uzrokuju često nesigurnost u poslovanju te brigu privrednika, posebno u procesu nabavke materijala i sirovina za poslovanje.

Uz rat u Ukrajini i energetsku krizu koja je aktuelna, danas je siromaštvo jedna od najvećih sigurnosnih prijetnji u svijetu sa svim posljedicama

Tim povodom, 01.09.2022.godine u prostorijama Privredne komore ZDK održan je okrugli sto/sesija na temu: “Refleksija globalnih sigurnosnih prijetnji na lokalnu sigurnost, privredna ulaganja i razvoj privrede u Bosni i Hercegovini“. Sastanku su prisustvovali vlasnici preduzeća, investitori kompanija.

Poslovna zona 1 u gradu Zenici okuplja 117 privrednih subjekata sa više od dvije hiljade zaposlenih, rečeno je na Okruglom stolu, koji je organiziran za članove Udruženja privrednika.

Direktne strane investicije mogu biti zaštita od sigurnosnih prijetnji, a one su ostvarive kroz evropske integracije, te uključivanje naše zemlje u NATO savez. Prezentaciju na gore navedenu temu je moderirao Doc.dr. Taib Spahić.

UP2