Javni poziv nezaposlenim osobama sa područja grada Zenica za obuku i zapošljavanje za zanimanje „ŠIVAČ“

Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona raspisuje:

JAVNI POZIV NEZAPOSLENIM OSOBAMA

ZA UČEŠĆE U REALIZACIJI PROJEKTA:

„AKTIVNE MJERE ZAPOŠLJAVANJA

U ZENIČKO-DOBOJSKOM KANTONU ZA 2022. GODINU“

Projektnim aktivnostima je predviđena obuka i zapošljavanje nezaposlenih osoba sa područja grada Zenica koje se nalaze na evidenciji JU Službe za zapošljavanje ZDK, za zanimanje: „ŠIVAČ“. 

Svi troškovi obuke su pokriveni projektnim sredstvima. Teorijski dio obuke će realizirati nastavnici srednjih stručnih škola, dok će se praktična obuka i zapošljavanje realizirati u kompanijama iz tekstilne industrije. 

Na ovaj Poziv se mogu prijaviti sve nezaposlene osobe sa područja grada Zenica koje se nalaze na evidenciji JU Službe za zapošljavanje ZDK i koje su zainteresirane da prođu obuku i zasnuju radni odnos u tekstilnoj industriji. 

Zainteresirani kandidati se prijavljuju na ovaj Poziv, tako što kraću biografiju (ime i prezime, datum rođenja, broj telefona i mail, školska sprema i eventualno prethodno radno iskustvo u tekstilnoj industriji) dostavljaju Privrednoj komori ZDK isključivo putem mailova: pkzedo@bih.net.ba ili njusufhodzic@pkzedo.ba.

Javni poziv ostaje otvoren najkasnije do 29.07.2022. godine (petak) do 15:00sati. 

Za dodatne informacije molimo da kontaktirate Komoru putem broja telefona: 032/465-855, kontakt osoba je Nedžad Jusufhodžić.

OGLAS AMZ 2022 nezaposleni ŠIVAČI 14072022 - memorandum