Održana dvodnevna radionica za master trenere

U Banja Luci je 22. i 23.06.2022. održana dvodnevna radionica za master trenere u okviru projekta "Stručno obrazovanje u BiH" (TVET in BiH), kojeg implementira njemačka organizacija GIZ.
Radionica je započela razmjenom iskustava sa kompanijom ELAS iz Banja Luke, o provođenju  dualno organizovanog stručnog obrazovanja u poslovnom subjektu, kao i o saradnji između dva mjesta učenja.
U cilju boljeg razumijevanja praktične nastave u poslovnom subjektu i unapređenja obuke mentora, naredni dan radionice, master treneri iz  cijele BIH, prezentovali su primjere dobre prakse i razmjenili iskustva po navedenom.
S tim u vezi, certificirani master trener iz Zeničko-dobojskog kantona, Mirza Čehajić, uposlenik Pedagoškog zavoda Zeničko-dobojskog kantona, uz kratki video i prezentaciju, je predstavio primjere dobre prakse iz Zeničko-dobojskog kantona.

Iste su rezultat realiziranih aktivnosti projekta "Unapređenje okvira za integraciju dualno organiziranog srednjeg stručnog obrazovanja ZDK", kojeg, uz tehničku i finansijsku pomoć njemačke organizacije GIZ, implementira Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona, a čiji predstavnici su prisustvovali dvodnevnoj radionici u Banja Luci.