Implementacija Programa „Novi lideri Zeničko-dobojskog kantona“

Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona u saradnji sa Kongresom Bošnjaka Sjeverne Amerike i Privrednom komorom Naples Florida iz Sjedinjenih Američkih Država, implementira Program „Novi lideri Zeničko-dobojskog kantona“. Ideja za saradnju je potekla od sličnog programa koji Privredna komora Naples iz Floride, SAD, uspješno organizira već više od 40 godina.

U cilju razmjene iskustava navedenih komora, tragom zajedničke saradnje, dana 27.05.2022. godine inicirana je i realizirana posjeta Privrednoj komori Zeničko-dobojskog kantona od strane predstavnika Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike. Predsjednica Diana Babić sa svojim saradnicima Nedžadom Jusufhodžićem i Azrom Begagić ugostili su u prostorijama Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona gdina Hasana Kajtezovića. 

Na sastanku je razgovarano o benefitima programa ”Novi lideri Zeničko-dobojskog kantona” za polaznike, jer je to posebno osmišljen program prepoznavanja i umrežavanja novih liderskih snaga na području Zeničko-dobojskog kantona, razmjeni iskustava između Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona i Privredne komore Naples Florida, te je dogovoren nastavak saradnje.