U KOMPANIJI ARCELORMITTAL ZENICA ODRŽANA 3. SESIJA U OKVIRU PROGRAMA „NOVI LIDERI ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA“

Dana 24.05.2022. godine, kompanija ArcelorMittal Zenica ugostila je učesnike treće sesije u okviru Programa za mlade poslovne ljude „Novi lideri Zeničko-dobojskog kantona“, na temu: “Zapošljavanje i privreda“.

IMG-829c807a2add995aecb25a0adb2d03c5-V

Na samom početku sesije, gdin Nedžad Jusufhodžić, predstavnik Privredne komore ZDK i voditelj Programa za područje ovog Kantona, predstavio je benefite Programa za polaznike, ali i za institucije i kompanije iz kojih oni dolaze. Uspostavljanje jake lokalne mreže između svih učesnika i ostvarivanje saradnje za dobrobit cijele zajednice je glavni cilj ovog Programa.

Rad JU Službe za zapošljavanje ZDK, predstavila je gđa Sevimka Drinić, Stručni saradnik za profesionalno informisanje, usmjeravanje, selekciju i invalidna lica. Izazovi sa kojima se susreće ova institucija, ali i poslovne šanse za mlade ljude su pobudili veliki interes kod prisutnih. Iako su svi polaznici Programa, zaposlene osobe sa visokom stručnom spremom, ostvaren je visok stepen međusobne komunikacije na ovu temu, obzirom da su se svi polaznici Programa susretali sa radom JU Službe za zapošljavanje ZDK.

Nakon toga, rad kompanije ArcelorMittal Zenica, ali i razvijanje liderskih vještina kod mladih ljudi, predstavila je gđa Alena Kahrimanović, Menadžer Departmenta za komunikacije i korporativnu odgovornost. Obzirom da se radi o internacionalnoj kompaniji koja samo na području grada Zenica direktno upošljava oko 2300 radnika, od iznimnog značaja je, da se polaznici Programa upoznaju sa funkcioniranjem ove kompanije, ujedno i najvećeg izvoznika iz Bosne i Hercegovine. Prisutnima se ispred kompanije ArcelorMittal Zenica obratio i gdin Vedad Karić, Direktor proizvodnog pogona Valjaonice, koji je podijelio svoja iskustva rada i napredovanja u kompaniji ArcelorMittal Zenica.

IMG-e3abb9bbea042adcb3db8eeafe267f5a-V

Privredna komora ZDK u saradnji sa Kongresom Bošnjaka Sjeverne Amerike i Privrednom komorom Naples Florida iz Sjedinjenih Američkih Država, po prvi puta organizira Program za mlade poslovne ljude „Novi lideri Zeničko-dobojskog kantona“. Program se realizira u saradnji sa istaknutim institucijama i kompanijama sa područja Zeničko-dobojskog kantona. Ideja je potekla od sličnog programa koji Privredna komora Naples iz Floride, SAD uspješno organizira već više od 40 godina.

„Novi lideri Zeničko-dobojskog kantona“ je posebno osmišljen program prepoznavanja i umrežavanja novih liderskih snaga na području ZDK. Polaznici ovog programa su mladi i perspektivni zaposlenici iz javnog i privatnog sektora u dobi od 21 do 40 godina.

IMG-4524c5498faf7d76403fe3ee109218ef-V

Polaznici programa će se u pet jednodnevnih sesija upoznati sa organizacijom, poslovanjem i funkcioniranjem prethodno odabranih institucija i kompanija, te će im biti predstavljeni različiti projekti i mogućnosti zajedničke saradnje.

Slijedeća sesija će se održati u utorak, 31.05.2022. godine, na temu: “Kultura i umjetnost“.