Javni poziv nezaposlenim osobama sa područja Zeničko-dobojskog kantona

Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona raspisuje:

JAVNI-POZIV

NEZAPOSLENIM OSOBAMA SA PODRUČJA ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA

ZA UČEŠĆE U REALIZACIJI PROJEKTA:

„AKTIVNE MJERE ZAPOŠLJAVANJA

U ZENIČKO-DOBOJSKOM KANTONU ZA 2022. GODINU“

Projektom je predviđena obuka i zapošljavanje 35 nezaposlenih osoba sa evidencije JU Službe za zapošljavanje ZDK, za slijedeća zanimanja:

  • CNC – OPERATER;
  • OBRAĐIVAČ PLASTIKE;
  • ŠIVAČ. 

Svi troškovi obuke su pokriveni projektnim sredstvima. Teorijski dio obuke će realizirati nastavnici srednjih stručnih škola, dok će se praktična obuka realizirati u radionicama kompanija. 

Glavni cilj projekta je unaprijediti sektor neformalnog obrazovanja i obrazovanja odraslih u cilju povećanja konkurentnosti BH privrede, kao i zapošljavanje u formalnom sektoru, i to putem daljnjeg poboljšanja ljudskih i materijalnih resursa privrednih komora radi stvaranja opisa zanimanja i organiziranja pripreme ispitnih instrumenata, provođenja ispitivanja i certificiranja uspješnih kandidata, drugim riječima, uvođenja osnova standarda kvalitete koji će komore koristiti u procesima obuke. 

Na ovaj Poziv se mogu prijaviti sve nezaposlene osobe koje se nalaze na evidenciji JU Službe za zapošljavanje ZDK i koje su zainteresirane da prođu obuku i zasnuju radni odnos, za zanimanja: CNC-operater, obrađivač plastike i šivač. 

Javni poziv ostaje otvoren do popune 35 radnih mjesta odobrenih ovim Projektom. 

Kandidati se prijavljuju na Javni poziv, na način, da dostavljaju svoju biografiju sa osnovnim podacima, uz naznaku za koje zanimanje se prijavljuju (šivač, CNC-operater, obrađivač plastike), na mail: njusufhodzic@pkzedo.ba

Kontakt osoba je Nedžad Jusufhodžić.