Razmjena iskustava u oblasti srednjeg stručnog obrazovanja i aktivnih mjera zapošljavanja

U okviru projekta koji je Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona implementirala zahvaljujući finansijskoj i tehničkoj podršci Fondacije Helvetas Moja Budućnost, realizirana je posjeta Delegacije Zeničko-dobojskog kantona Sjevernoj Makedoniji, u periodu od 30.11. do 03.12.2021.godine, sa ciljem razmjene iskustava u oblasti srednjeg stručnog obrazovanja i aktivnih mjera zapošljavanja.

Tragom te posjete, incirana je i realizirana saradnja srednje elektrotehničke škole “Mihailo Pupin” Skopje sa Srednjom mješovitom školom “Mladost” Zenica i Tehničkom školom Zenica.

U okviru navedene radne posjete škole “Mihailo Pupin” Gradu Zenica, 09.03.2022.godine u prostorijama Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona upriličen je sastanak predstavnika škola iz Zenice i, predstavnika Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona, te predstavnika kompanija: Pero doo Zenica, RM-LH doo Zenica, Empress doo Zenica, ABM servis Zenica i predstavnika Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona, a u cilju razmjene iskustava u obavljanju praktične nastave.