Webinar: "Međunarodni ugovori o slobodnoj trgovini i porijeklo robe"

PRIVREDNA KOMORA ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA obavještava da

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine i Konrad Adenauer Stiftung Vas pozivaju na webinar "Međunarodni ugovori o slobodnoj trgovini i porijeklo robe" koji se planira održati putem Zoom online platforme 17.03.2022. godine

S obzirom na situaciju uzrokovanu pandemijom koronavirusa (COVID-19), najvažnija je zaštita zdravlja i sigurnosti ljudi. Međutim, očuvanje slobodne trgovine veoma je bitno za održavanje funkcionalnim, lanaca opskrbe robom do krajnjeg potrošača. Da bi društvo i privreda što prije počeli da normalno funkcioniraju, Bosna i Hercegovina daje svoj doprinos kroz rad u relevantnim međunarodnim strukturama, u smislu razmatranja trenutne situacije vezane za pandemiju kao i donošenja mjera radi ublažavanja posljedica iste.

U toku webinara učesnici će biti informirani o aktivnostima koje Bosna i Hercegovina poduzima kako bi društvo i privreda što prije počeli nesmetano funkcionirati. Pored toga, odgovoriti će se na pitanja vezana za implementaciju međunarodnih ugovora o slobodnoj trgovini i porijeklo robe u toku i poslije pandemije koronavirusa (COVID-19). Više informacija o webinaru možete pronaći u pozivu.

Učešće na webinaru je besplatno.

Prijavu na webinar možete izvršiti ispunjavanjem online prijavnog obrasca najkasnije do 15.03.2022. godine do 16:00 sati. Neposredno prije početka edukacije učesnici će dobiti link za pristup webinaru.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na telefon: 033/566-201 i 033/566-200.