Objavljujemo

JAVNI POZIV

nezaposlenim i zaposlenim zainteresiranim osobama za obuku i stručno osposobljavanje za zanimanje ŠIVAČ

Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona, u partnerstvu sa Privrednom/Gospodarskom komorom FBiH i u saradnji sa JU Služba za zapošljavanje ZDK, a u okviru projekta USAID WHAM, raspisuje javni poziv nezaposlenim i zaposlenim zainteresiranim osobama za obuku i stručno osposobljavanje - zanimanje ŠIVAČ.

Stručna obuka je BESPLATNA, uz obezbjeđen topli obrok, prevoz, zaštitna sredstva i dezificijense.

Trajanje stručne obuke predviđeno nastavnim planom i programom je 22 radna dana, uz obavezno prisustvo teoretskom i praktičnom dijelu obuke. 

Broj mjesta je ograničen na 40 polaznika (20 polaznika iz Zenice i 20 polaznika iz Zavidovića/Žepče), uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera.

Za obuku će biti odabrani prvi prijavljeni kandidati koji ispunjavaju opće uslove i/ili posebne kriterije, do popune broja predviđenog za obuku.

Zaprimljene prijave razmotrit će komisija sačinjena od predstavnika Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona, te predstavnika kompanija kod kojih će se vršiti obuka i stručno osposobljavanje, na osnovu općih i posebnih kriterija javnog poziva, te dospijeća prijava kandidata.

Opći uslovi za prihvatljivost kandidata su:

 -             Minimalno završena osnovna škola, poželjno završena srednja škola,

Posebni kriteriji:

  • Prednost među prijavljenim kandidatima imaju nezaposlene osobe, žene, mladi (do 35. godina starosti), osobe iz ranjivih kategorija;
  • Prednost imaju kandidati sa područja grada Zenica i općine Zavidovići/Žepče.
  • Prihvatljivi su i kandidati iz susjednih općina ali uz prethodne konsultacije sa predstavnicima kantonalne Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona.

Javni poziv ostaje otvoren do popune broja predviđenog za obuku, a najkasnije do (petka) 29.10.2021. godine. 

Kandidati mogu preuzeti prijave za pohađanje obuke i dobiti više informacija o ovom Javnom pozivu na službenoj stranici Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona: www.pkzedo.ba, kao i u prostorijama Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona, JU Služba za zapošljavanje ZDK, te Biroima za zapošljavanje u gradu Zenica i općinama Zavidovići i Žepče.

Popunjene prijavne obrasce najkasnije do (petka) 29.10.2021. godine, kandidati trebaju dostaviti Privrednoj komori Zeničko-dobojskog kantona:

  • poštom ili na protokol, na adresu: Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona, ul. Mehmedalije Tarabara 15, 72000 Zenica; ili
  • putem maila: pkzedo@bih.net.ba .

Za sve dodatne informacije, kontaktirati Privrednu komoru Zeničko-dobojskog kantona, kontakt osoba: Nedžad Jusufhodžić, br. telefona 032/465-855, mail pkzedo@bih.net.ba .

JAVNI POZIV USAID WHAM - kandidati-PDF

JAVNI POZIV USAID WHAM - kandidati-WORD

PRIJAVA za Javni poziv USAID WHAM-PDF

PRIJAVA za Javni poziv USAID WHAM-WORD