Posjeta privredne delegacije republike Iran, 13.10.2021.g.

U amfiteatru Metalurško-tehnološkog fakulteta Univerziteta u Zenici, 13.10.2021. godine, u koordinaciji sa Privrednom komorom FBiH i asocijacijom privrednika IRBA, Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona učestvovala je u privrednim susretima delegacije iz Irana koju su činili predstavnici privrede, kompanija iz Irana, državni predstavnik za tehnološke parkove Irana kao i predsjednik Privredne komore Irana. 

Sl (3)_1

Domaćini na susretima su bili: menadžment Univerziteta u Zenici, predstavnici Grada Zenice, predstavnici Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona, predstavnici Udruženja poslodavaca Zenica, kao i predstavnici kompanija sa područja Zeničko-dobojskog kantona.

UNZE2

U prvom dijelu ove posjete gostima je prezentirana misija i vizija Univerziteta u Zenici, njegova organizacijska struktura, uslovi studiranja i značaj postojanja Univerziteta u Zenici za sve aspekte društvenog života centralnog dijela Bosne i Hercegovine. Gostima su također prezentirani turistički i privredni potencijali Grada Zenice i Zeničko-dobojskog kantona.

Sl (10)_1

Gostima-privrednicima iz Irana, u nastavku je prezentirana Digitalna platforma za promociju investicijskih potencijala ZDK koju je realizirala Privredna komora ZDK, u okviru svojih projektnih aktivnosti uz podršku Fondacije Helvetas Moja budućnost, putem istoimenog projekta. Nakon zvanične prezentacije, također su upriličeni neformalni razgovori sa domaćim privrednicima.

Sl (12)_1