Radionica za ispitivače na ispitu za master trenere

U okviru Sporazuma o lokalnoj subvenciji, potpisanog između Privredne komore ZDK i organizacije GIZ, a uz saradnju sa Ministarstvom obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, za potrebe implementacije aktivnosti koje imaju za cilj značajno unapređenje kapaciteta ove Komore za preuzimanje novih uloga u srednjem stručnom obrazovanju, kao i stvaranje pretpostavki za integraciju dualno orijentisanog stručnog obrazovanja u ZDK, u hotelu IBIS Sarajevo 20.09.2021. godine održana je radionica za ispitivače na ispitu za master trenere u dualnom obrazovanju. Radionicu je vodio mr.sci. Markus Muller, ekspert angažovan od strane GIZ-a, uz prisustvo Sonja Reutz, također ekspertica organizacije GIZ. 

Radionici su prisustvovali ispitivači iz četiri projektne regije: Bosansko-podrinjski kanton, Kanton Sarajevo, Republika Srpska i Zeničko-dobojski kanton.

Ispitivači ispred Zeničko-dobojskog kantona su: 

  • mr.sc. Bernadeta Galijašević, pomoćnica ministra u Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK
  • Arjana Krivdić, Mann+Hummel BA dd Tešanj, menadžerica ljudskih resursa
  • mr.sci. Diana Babić, predsjednica Privredne komore ZDK. 

Finalni ispit master trenera mentora iz Zeničko-dobojskog kantona, a koji su završili 120 satnu obuku, te napisali završne radove, održat će se u prostorijama Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona u četvrtak, 23.09.2021. godine.

Slika 3a

 

Slika 2