Webinar “HACCP – Sigurnost hrane kao ulaznica na EU tržište”

Vanjskotrgovinska komora BiH i Konrad Adenauer Stiftung Vas pozivaju na webinar “HACCP-Sigurnost hrane kao ulaznica na EU tržište”, koji će biti održan putem Zoom online platforme 07.06.2021. godine.

HACCP je standard koji su obavezni da primjene svi proizvođači prehrambenih proizvoda koji namjeravaju da plasiraju proizvode na tržište Bosne i Hercegovine i Evropske unije. Primjena HACCP-a se ne odnosi samo na velika preduzeća, već se efikasno može uvesti i u mala i srednja preduzeća, zadruge, pekare, poslastičarnice, brzu hranu, hotele i restorane i ustanove (bolnice, obdaništa, javne kuhinje i sl.), odnosno tamo gdje je zdravstvena sigurnost hrane od velike važnosti. HACCP se ne odnosi na kvalitet proizvoda, već isključivo na njegovu zdravstvenu sigurnost.

Webinar je namijenjen proizvođačima prehrambenih proizvoda, privrednim subjektima iz područja ugostiteljstva, hotelijerstva, turizma, proizvodnje, distribucije, transporta i trgovine hranom, veterine, sanitarnog inženjerstva, prehrambene tehnologije, poljoprivrede, agronomije, biohemije, hemije, biologije, uposlenicima državnih institucija (općinskim službama, inspektorima, itd.) i drugima koji su uključeni u prehrambeni sektor. Više informacija o webinaru možete naći u pozivu u prilogu.

Učešće na webinaru je besplatno.

Prijavu na webinar možete izvršiti ispunjavanjem online prijavnog obrasca najkasnije do 02.06.2021. godine do 16:00 sati. Neposredno prije početka edukacije učesnici će dobiti link za pristup webinaru.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na telefon: 033/566-201 i 033/566-200.