Poziv na webinar “Intelektualno vlasništvo za privredne subjekte”

U organizaciji Vanjskotrgovinske komore BiH, Instituta za intelektualno vlasništvo BiH i Konrad Adenauer Stiftung planira se održavanje webinara na temu: “Intelektualno vlasništvo za privredne subjekte”, putem Zoom online platforme, 28.04.2021. godine. 

Intelektualno vlasništvo je „neopipljiva“ imovina, ali vrlo često najvrjednija imovina kompanije koju je potrebno kontinuirano unaprjeđivati, ali i zakonski zaštititi od potencijalnih zloupotreba. Imajući u vidu značaj intelektualnog vlasništva u današnjem poslovnom okruženju kao i potrebu podizanja svijesti o potrebi zaštite istog, na webinaru će se prezentirati tematske cjeline koje se odnose na patente, žigove, industrijski dizajn i geografske oznake. Webinar je također dobra prilika da se obilježi i Svjetski dan intelektualnog vlasništva (26. april) i time ukaže na važnost zaštite intelektualnog vlasništva. Više informacija o webinaru možete pronaći u pozivu

Učešće na webinaru je besplatno

Prijavu na webinar možete izvršiti ispunjavanjem online prijavnog obrasca najkasnije do 26.04.2021. godine do 16:00 sati. Neposredno prije početka edukacije učesnici će dobiti link za pristup webinaru. 

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na telefon: 033/566-201 i 033/566-200.