Online konferencija “Certifikacijom do uspjeha!”, 07.04.2021. godine

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine obavještava da će se online konferencija “Certifikacijom do uspjeha! Sticanje geografskih oznaka za poljoprivredne proizvode Bosne i Hercegovine”, održati u srijedu, 07. aprila 2021.godine, sa početkom u 09:30 sati preko Zoom platforme.

Konferenciju organizuje projekt USAID Razvoj održivog turizma u BiH (Turizam) u partnerstvu sa Agencijom za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine kako bi:
• Promovisali zaštitu geografskih oznaka prepoznatljivih ruralnih područja i četiri certificirane organizacije u Bosni i Hercegovini
• Podigli svijest bh. preduzetnika o prednostima i izazovima postupka certifikacije.

Ciljevi konferencije su: objasniti kako poljoprivredni proizvodi mogu dobiti zaštićene geografske oznake; predstaviti aktivnosti tekućih projekata i dostupne mehanizme podrške koji mogu pomoći u dobijanju oznake kvaliteta; objasniti kako certifikati i oznake kvaliteta mogu bolje povezati proizvode sa domaćim i međunarodnim tržištima, te otvoriti diskusiju o povezivanju i pristupu certificiranih proizvoda novim tržišnim mogućnostima, i poboljšanim kanalima prodaje.

Konferencjja je namjenjena poljoprivrednim proizvođačima i organizacijama uključenim u proizvodnju i preradu hrane, predstavnicima vlasti na lokalnom, entitetskom i bh. nivou uključenim u razvoj poljoprivredne proizvodnje, distributerima, trgovcima uključenim u plasman proizvoda, ostalim subjektima u poslovanju s hranom (hoteli, restorani) kao i regionalnim razvojnim agencijama i drugim domaćim i stranim organizacijama uključenim
u razvoj ove oblasti.

Zainteresovani za učešće mogu se prijaviti registracijom na  linku https://www.surveymonkey.com/r/regzageo  najkasnije do kraja dana u utorak, 06. aprila 2021. godine. Svi registrovani učesnici će na email dobiti link za pristup događaju.

Više informacija o događaju možete pogledati ovdje.