Nacionalna konferencija u Bosni i Hercegovini povodom predstavljanja Regionalnog Challenge Fonda

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine poziva sve zainteresovane na konferenciju povodom objavljivanja prvog poziva za podnošenje izjava o zainteresiranosti koji organizira Regionalni Challenge Fond. Tim povodom pozivamo na vebinar koji će se održati putem Zoom platforme u četvrtak, 11. februar, od 10.00 do 11.30 sati.

Tokom ovog događaja biće predstavljen Regionalni Challenge Fond, kao prvi finansijski mehanizam ove vrste čiji je cilj unaprijediti zapošljivost mladih i ojačati konkurentnost kompanija na Zapadnom Balkanu. RCF ima za cilj da ojača kvalitet i relevantnost stručnog obrazovanja i obuke za tržište rada finansiranjem ulaganja u opremu i infrastrukturu za pružaoce obuka koji se uključuju u aktivnosti kooperativnog obrazovanja i obuke sa partnerskim kompanijama.

U Bosni i Hercegovini je prepoznat značaj učenja kroz rad za poboljšanje kvaliteta i relevantnosti stručnog obrazovanja i privredni razvoj. Vjerujemo da će RCF dodatno podržati razvoj partnerstava između obrazovnih ustanova i kompanija, tako što će ponuditi značajanu podršku u opremi i savjetodavnu podršku postojećim programima kooperativnog obrazovanja ili uvođenju novih.

Nacionalna konferencija će predstaviti prvi poziv za podnošenje Izjava o zainteresiranosti te okupiti predstavnike međunarodnih organizacija i inicijativa, regionalnih organizacija, javnih institucija zaduženih za stručno obrazovanje i obuku, privrednih komora, institucija za stručno obrazovanje i obuku i kompanija.

Događaj će se odvijati na zvaničnim jezicima BiH, dok će simultani prevod na engleski biti obezbijeđen od strane organizatora.

Molimo zainteresovane da se prijave na linku ovdje, kako bi dobili link za pristup događaju.

Poziv