FHMB - prezentacija rezultata projekta - Sinergijom do lakšeg zapošljavanja u ZDK

Zapošljavanje u doba pandemije u ZDK

Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona organizira prezentaciju rezultata projekta Sinergijom do lakšeg zapošljavanja u ZDK koja će se održati u utorak, 19.01.2021., s početkom u 11:30, u konferencijskoj sali hotela Carpe Diem u Zenici. 

Projekt je, sinergijskim zalaganjem svih učesnica, pored ostalog, doprinio zapošljavanju više od 60 osoba u 8 kompanija-članica Privredne komore ZDK.

Time se uloga Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona kao pružaoca usluga kompanijama-članicama na polju organizacije obuka etablira i raste. 

Projekt, koji je doprinio uspostavljanju 'međusektorske grupe za unapređenje srednjeg stručnog obrazovanja i obrazovanja odraslih u skladu s potrebama tržišta rada', prve u Bosni i Hercegovini, nastavlja se do kraja ove godine, usmjeravajući svoj fokus na srednje stručno obrazovanje. 

Paralelno s tim, Privredna komora, u saradnji sa Privrednom komorom Kantona Sarajevo i Kantonalnom privrednom komorom Tuzla posvećuje se Izgradnji standarda kvaliteta u obrazovanju odraslih kantonalnih privrednih komora

Navedeni projekt koji je u svojoj završnoj fazi finansira Fondacija Helvetas Moja Budućnost, i Vlada ZDK putem Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice ZDK, te Federalni zavod za zapošljavanje.