Obavijest - MIPES consulting

"Poštovani,

javljamo Vam se prije svega zbog novonastale gospodarske situacije prouzročene pandemijom koronavirusa (COVID 19) i izuzetnim naporima nadležnih institucija da ublaže štetu, uvođenjem određenih mjera.

Naime, Europska komisija razmatra kako da poveže Zapadni Balkan s EU inicijativama povodom korona virusa te najavljuje pravila za kompenzaciju poduzećima i mogućnosti da nacionalne vlade mogu pomoći bankama da imaju odgovarajuću likvidnost.

Odnosi se na gospodarske sektore poput turizma, hotelijerstva, prometa i svih drugih grana gospodarstva (proizvodnja, industrija, poljoprivreda, uslužne djelatnosti).

Bliska koordinacija i suradnja na regionalnom nivou i s EU ključni su faktori u odgovoru na ovu izvanrednu situaciju. 

Također se razmatra kako je najbolje pružiti podršku u ublažavanju društveno-ekonomskih posljedica, uključujući razmatranje mogućnosti preusmjeravanja financiranja IPA fondova i fleksibilnosti sa pravilima o državnoj pomoći.

EU je odlučila podržati region kroz preusmjeravanje 374 miliona eura za socioekonomski oporavak regiona, po završetku izvanredne situacije. 

EU razmatra dva načina pružanja pomoći koja uključuju brzu podršku u osiguranju medicinske opreme u vrijednosti do 7 miliona eura, kao i srednjoročno prilagođavanje i primjenu podrške EU u iznosu od 50 miliona eura za programe ekonomskog razvoja. 

U suradnji sa partnerima, EU također radi na prilagodbi tekućih i planiranih programa/projekata ekonomskog razvoja (kao što su programi podrške biznisima, poljoprivredi te malim i srednjim poduzećima) kako bi doprinijeli ublažavanju posljedica korona virusa. 

Stoga Vam skrećemo pozornost da i Vi budete u pripravnosti i svoje planirane investicije realizirate putem financiranja iz EU fondova.

U tu svrhu Vam dostavljamo pregled aktivnih natječaja i popis potrebne dokumentacije za analizu. Molimo Vas da nam navedenu dokumentaciju dostavite što prije, kako bi istu izanalizirali i predložili  Vam daljnje korake u cilju povlačenja bespovratnih potpora.

Analiza dokumentacije je besplatna. 

Za sva eventualna pitanja obratite nam se s povjerenjem. Zbog trenutne situacije i nemogućnosti održavanja osobnih sastanaka dostupni smo online putem za video konferencijske sastanke i molimo termin za takav sastanak putem Skypea.

Sa željom da svi zajedno što bezbolnije prebrodimo ovu novonastalu situaciju, ostajemo s poštovanjem."

-- 

Natječaji BIH.doc

Potrebna dokumentacija DOO I OBRTI - 2020. - BIH.doc (1)

 

MIPES consulting

EU fondovi / Bespovratne potpore / Agencija za privremeno zaposljavanje

doc.dr. sc. Mirko Pešić

Tel: 0-20h +385915679057

Tel. 7-15h: +385 31 345 384

K.F. Šepera 14

HR 31431 Čepin

Skype Mirko Pesic Mipes Consulting

www.mipesconsulting.eu

https://www.facebook.com/mipesconsulting/

 

-

MIPES consulting

EU Funds / Grants / Employment agency, Outsourcing

Doc.dr..sc.  Mirko Pesic

Phone: 0-20h +385915679057

Phone: 7-15h: +385 31 345 384

  1. F Sepera 14

HR 31431 Cepin
Skype Mirko Pesic Mipes Consulting

www.mipesconsulting.eu

https://www.facebook.com/mipesconsulting/