Održan seminar - "Kontrola kvaliteta proizvoda u prehrambenoj industriji"

Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona je u saradnji sa Vanjskotrgovinskom/Spoljnotrgovinskom komorom Bosne i Hercegovine, dana 22.05.2019. godine (srijeda), uspješno organizirala besplatni seminar na temu: „Kontrola kvaliteta proizvoda u prehrambenoj industriji“, koja je nominirana od strane kompanija članica Privredne komore ZDK, a ujedno i najvećih kompanija prehrambenog sektora ZDK, sektora koji predstavlja ogroman izvozni potencijal, i strateški važnu privrednu granu, kako Bosne i Hercegovine, tako i Federacije BiH, a i Zeničko-dobojskog kantona.

Seminar je imao za cilj upoznavanje privrednih subjekata s najboljim metodama, alatima i pristupom kod organizacije kontrole kvaliteta proizvoda i procesa u prehrambenoj industriji. Predavači na seminaru su bili doc.dr. Almir Toroman i prof.dr. Enver Karahmet.

Obzirom da je Seminar bio zamišljen kao interaktivni, pored predavača koji su elaborirali nominiranu tematiku, također i predstavnici Instituta za zdravlje i sigurnost hrane ZDK, jedna od članica PK ZDK, prezentirali su prisutnima svoje usluge, a nakon čega su prisutni imali priliku nominirati i nove teme i probleme iz svog poslovanja.

Činjenica je, da je velika sala Privredne komore, ponovo, bila premala da primi sve zainteresirane predstavnike pravnih subjekata prehrambenog sektora. Aktuelnost tematike ovog interaktivnog seminara okupila je na jednom mjestu, pored predstavnika kompanija iz ZDK i druge predstavnike, kao npr. predstavnike kompanija i obrazovnih institucija iz Zapadno-hercegovačke županije, Unsko-sanskog kantona, Kantona Sarajevo, te Srednjobosanskog kantona.

„Vjerujem da su prisutni na ovom seminaru najprije unaprijedili svoja znanja iz oblasti kontrole kvaliteta proizvoda u prehrambenoj industriji, a potom da ćemo zajednički kreirati prijedloge modaliteta saradnje, kako bismo sinergijskim djelovanjem, stvarali platformu za unapređenje poslovanja prehrambenog sektora i Zeničko-dobojskog kantona i Federacije BiH“ istakla je, gđa mr.sci. Diana Babić, predsjednica Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona, na kraju ove sesije.

20190522_112246-resized-1400
20190522_110845-resized-1400
20190522_112049-resized-1400