Okrugli sto u Zenici:

Kao promocija Sarajevo Business Foruma 2019., u ponedjeljak, 4. februara/veljače 2019. godine od 13:00 do 15:00 sati u Hotelu „Dubrovnik“ u Zenici, ul. Školska 10, održan je okrugli stol na temu: „Metaloprerada i energetika kao razvojne grane regije“, kojeg su organizirali BBI VIP Business Club i BBI banka u saradnji s Privrednom/Gospodarskom komorom FBiH, Privrednom komorom Zeničko-dobojskog kantona te Zeničkom razvojnom agencijom ZEDA.
Okrugli stol jedan je u nizu događaja u organizaciji BBI VIP Business Cluba i BBI banke, čiji cilj je podrška najkonkurentnijim privrednim granama koje mogu najefikasnije i najbrže doprinijeti razvoju i povećati konkurentnost cjelokupne bosanskohercegovačke privrede.
Cilj skupa, namijenjenog predstavnicima metaloprerađivačkog i energetskog sektora u Bosni i Hercegovini, bio je razmjena iskustava o potencijalima rasta i razvoja ovih privrednih grana, informacija sa inostranih tržišta, zatim definiranje prioritetnih mjera koje je potrebno preduzeti te određivanje ključnih smjernica izvoznicima i kompanijama.