Obavještenje

Dana, 26.04.2017. godine u prostorijama Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona održan je prvi sastanak sa članovima Radne grupe za kreiranje modula programa obuke za zanimanje šivač, a što je jedna od aktivnosti projekta «Jačanje sistema srednjeg stručnog obrazovanja u Zeničko-dobojskom kantonu», koji se implementira u okviru Programa Prilika Plus, kojeg podržava Vlada Švicarske, a nosilac Projekta je Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona.

Sastanku su prisustvovali predstavnik firme Koteks Tešanj, predstavnici Mješovite srednje škole Tešanj, predstavnik Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, predstavnik Pedagoškog zavoda, te predstavnici Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona.

Na sastanku su se usaglašavali prijedlozi za usavršavanje načina rada na izradi modula programa obuke za usavršavanje odraslih za zanimanje šivač, razmjenjivala su se dosadašnja iskustva i preporuke za izradu istog, te se definisao datum održavanja sastanka Radne grupe, sa konkretnim prijedlogom za potencijalne kandidate obuke za zanimanje šivač.