Saopštenje

Dana, 27.04.2017. godine u prostorijama Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona održan je prvi sastanak sa članovima Radne grupe za inoviranje nastavnog plana i programa za zanimanja bravar i zavarivač, u okviru predviđenih aktivnosti projekta «Jačanje sistema srednjeg stručnog obrazovanja u Zeničko-dobojskom kantonu», koji se implementira u okviru Programa Prilika Plus, kojeg podržava Vlada Švicarske, a nosilac Projekta je Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona.

Sastanku su prisustvovali predstavnici firme RM-LH d.o.o.Zenica, predstavnici JU Mješovita srednja industrijska škola, predstavnik Pedagoškog zavoda, te predstavnici Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona.

Tokom sastanka predstavljen je način rada za inoviranje nastavnog plana i programa za zanimanja bravar i zavarivač, te se ukazala potreba za promjenom istog, koji je na snazi dugi niz godina, te kao takav ne može pružiti adekvatnu naobrazbu ovog zanimanja i izlaska takvog na tržište rada. Sudionici sastanka su definisali datum narednog sastanka Radne grupe sa konkretnim prijedlogom izmjena nastavnog plana i programa za zanimanja bravar i zavarivač.