Aktivnosti Projekta: obuka druge grupe kandidata za zanimanje zavarivač na Metalurškom institutu „Kemal Kapetanović“ Zenica

Privredna Komora Zeničko-dobojskog kantona, zajedno sa akterima Projekta: Metalurškim institutom „Kemal Kapetanović“ Zenica i JU Mješovitom srednjom industrijskom školom Zenica, i dalje, nastavlja implementaciju projekta „Jačanje sistema srednjeg stručnog obrazovanja u Zeničko-dobojskom kantonu“, koji se realizira u okviru programa Prilika Plus, kojeg podržava Vlada Švicarske.Privredna Komora Zeničko-dobojskog kantona, zajedno sa akterima Projekta: Metalurškim institutom „Kemal Kapetanović“ Zenica i JU Mješovitom srednjom industrijskom školom Zenica, i dalje, nastavlja implementaciju projekta „Jačanje sistema srednjeg stručnog obrazovanja u Zeničko-dobojskom kantonu“, koji se realizira u okviru programa Prilika Plus, kojeg podržava Vlada Švicarske.

Plan provedbe projektnih aktivnosti, i u nastavku, predviđa realizaciju obuke kandidata za zanimanja zavarivač iz JU Mješovite srednje industrijske škole Zenica, a u oblasti - varenje argonom, na Metalurškom institutu „Kemal Kapetanović“ Zenica. Nakon uspješno okončane obuke prve grupe kandidata, također, i njihove uspješne atestacije na Institutu za varenje u Tuzli, te slanja istih na probni rad u kompaniji RM-LH d.o.o. Zenica, odabrana je i druga grupa kandidata, koja je startala sa obukom od 21.08.2017.godine /ponedjeljak/, u trajanju od 20 radnih dana. 

 U cilju što uspješnije i kvalitetnije obuke za kandidate, kompanija Fuel Boss d.o.o. Zenica donirala je opremu Metalurškom institutu „Kemal Kapetanović“ Zenica, koja će se koristiti za obuku kandidata predviđenih projektnim aktivnostima, a nakon čega se ostavlja, na trajno raspolaganje, Metalurškom institutu „Kemal Kapetanović“ Zenica.