Privredna komora ZDK provodi višednevnu edukaciju za pružanje poslovne podrške u oblasti digitalizacije proizvodno-prerađivačkih kompanija

LOGO DT

 

Privredna komora ZDK, u okviru implementacije projekta „Izgradnja i unapređenje kompetencija osoblja Privredne komore ZDK za pružanje poslovne podrške u oblasti digitalizacije start-upa, mladim poduzetnicima i proizvodno-prerađivačkim kompanijama“, provodi edukaciju vlastitog osoblja radi pružanja poslovne podrške u oblasti digitalizacije proizvodno-prerađivačkih kompanija. Radi se o drugoj po redu, višednevnoj edukaciji, koja će se u narednim danima održati u fizičkom i online formatu, a ima za cilj podići i/ili izgraditi kompetencije osoblja Privredne komore ZDK za poslovnu podršku u oblasti digitalizacije.

Edukacija se provodi u okviru projekta “Boljom upravom do bržeg ekonomskog rasta”, EGG2 kojeg uz podršku Vlade Kraljevine Norveške provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini, zajedno sa Federalnim ministarstvom razvoja, poduzetništva i obrta (FMRPO). Digitalna transformacija Privredne komore ZDK je prvi korak ka pružanju podrške privrednim subjektima u približavanju savremenim trendovima globalne ekonomije. Na ovaj način, Privredna komora ZDK podiže svoje kadrovske, kao i infrastrukturne kapacitete u cilju ispunjenja preduslova za uspostavljanje Ureda za digitalizaciju pri Privrednoj komori ZDK.

DT 2