ODRŽAN SAJAM PODUZETNIŠTVA „PODUZETNIČKA STAZA“- PARK „RAVNE 2“

PRVI10
U parku "Ravne 2" održan je sajam poduzetništva „Poduzetnička staza“ u sklopu kojeg se predstavilo 20 mladih osoba u Visokom koji su u prethodnom vremenskom periodu pokrenuli vlastite biznise. Radi se o projektu "Visoko – Brand of Entrepreneurship – Tradition Innovated", koji se implementira kroz projekt "COVID-19 Investment Response" – EU4Business Recovery. Projekt "Visoko – Brend poduzetništva" finansirali su Evropska unija i vlada Savezne Republike Njemačke, a implementirali GIZ, MOR i UNDP.
PRVI9
Cilj projekta je poboljšanje lokalne privrede kroz novu generaciju poduzetnika koji spajaju inovativnost i tradiciju u profitabilne poslove i bolje uslove rada za sve. – Ovo je priča koja traje već neko vrijeme, a nastala je u saradnji sa CEFE BiH. Vrijednost projekta je iznosila oko 180.000 KM, a kroz ovaj značajan projekt 20 ljudi je dobilo i iskoristilo priliku da pokrenu vlastite biznise. Tokom ovog sajma bila je prilika i vidjeti dio onoga čime se bave, a posebno značajno je pomenuti kako je pored njih 20 već u ovom trenutku zaposleno još dodatnih osoba, a kroz razvoj će stvoriti priliku i za daljnje zapošljavanje i širenje. Grad Visoko je na raspolaganje stavio finansijska sredstva od 85.000 KM i odluka će se naći na narednoj sjednici Gradskog vijeća, a cilj nam je uz sredstva donatora nastaviti sa ovim projektom i registrovati još 10 biznisa.
PRVI7
Pored sajma, za sve goste je upriličen i prigodan program u kojem su nastupili učenici ŠOMO „Avdo Smailović“ Visoko, a predstavili su se i mali manekeni, dok su gosti imali priliku da vide i prezentaciju svih 20 biznisa koji su dio ovog značajnog projekat.
PRVI3