Održan sastanak preduzeća komunalne djelatnosti sa područja Zeničko-dobojskog kantona

Sastanak preduzeća komunalne djelatnosti sa područja Zeničko-dobojskog kantona, održan je 18.04.2019. godine (četvrtak), sa početkom u 12:00 sati, u zgradi Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona (IV sprat, velika sala Komore), ul. Mehmedalije Tarabara br. 15, Zenica, uz prisustvo velikog broja direktora i predstavnika kompanija navedene djelatnosti.

Pozdravnu riječ održala je predsjednica Komore, mr. sci. Diana Babić, te riječima dobrodošlice zahvalila se prisutnima.

Najaktuelnije teme, delegirane od strane preduzeća, kao i prijedlozi za poboljšanje poslovanja preduzeća komunalne djelatnosti na području Zeničko-dobojskog kantona, su detaljno elaborirane uz prethodno donošenje odluka o poboljšanju poslovanja preduzeća.

Definisani su konkretni modaliteti saradnje preduzeća iz komunalne djelatnosti sa organima izvršne, zakonodavne i sudske vlasti na nivou Zeničko-dobojskog kantona putem Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona.

Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona u narednom periodu će u saradnji sa predstavnicima preduzeća komunalne djelatnosti formirati radne grupe koje će se baviti delegiranom problematikom, te organizirati sastanke sa resornim ministarstvima Zeničko-dobojskog kantona.