NOVOSTI
14.09.2017 - Informacija o sprovođenju obuka nezaposlenih osoba
Informacija o realizaciji projekta "Jačanje sistema srednjeg stručnog obrazovanja u ZDK" koji se implementira u okviru Programa Prilika Plus, podržanog od strane Vlade Švicarske...
Download
12.09.2017 - "Poslovnim susretima na 24. Generalnom BH sajmu ZEPS i 14. Međunarodnom sajmu metala ZEPS INTERMETAL" - Međunarodni B2B događaj "ZEPS B2B 2017" , Zenica, 04.10.2017.
Pozivamo Vas da učestvujete na "Poslovnim susretima na 24. Generalnom BH sajmu ZEPS i 14. Međunarodnom sajmu metala ZEPS INTERMETAL" - Međunarodni B2B događaj "ZEPS B2B 2017" , Zenica, 04.10.2017.

Da bi učestvovali na ovom B2B događaju potrebno je da se registrujete i unesete profil Vaše firme na linku: http://zepsb2b2017.talkb2b.net/

Međunarodni B2B događaj "ZEPS B2B 2017" koji će se održati na Međunarodnom 24. Generalnom BH sajmu ZEPS i 14. Međunarodnom sajmu metala ZEPS Intermetal u Zenici, Bosna i Hercegovina.

B2B događaj "ZEPS B2B 2017" će se održati 4. oktobra 2017. na sajmu ZEPS, u Promotivnoj hali.
Sve informacije o B2B susretima, uključujući registraciju, on-line dogovaranje sastanaka, pravljenje profila, dostupne su na zvaničnoj web stranici događaja: http://zepsb2b2017.talkb2b.net/
Rokovi:

- 25. septembar 2017: Online registracija (kreirajte svoj profil saradnje )
- 29. septembar 2017: Izaberite zanimljive profile i rezervišite B2B sastanke
- 4. oktobar 2017: B2B susreti „ZEPS B2B 2017".

Detalnije informacije o ovom događaju možete naći u dokumentima u prilogu:

1) Poziv na poslovne susrete – ZEPS B2B 2017-04.10.2017.,
2) Agendu B2B.
Download
21.09.2016 - A k t u e l n o
Područna privredna komora Banja Luka / Chamber of Commerce and Industry of Banja Luka Region

obavještava sve zainteresovane kompanije o održavanju Tehnološkog samita, sutra i prekosutra, u Sarajevu.

Detaljnije informacije na linku:

http://www.col.ba/bihv_198_sarajevo_tech_summit_col-community_online.html
16.09.2016 - O b a v j e š t e nj e
INDIVIDUALNI B2B-RAZGOVORI

U cilju unapređenja saradnje, kao i razmjene iskustava i informacija između privrednika iz njemačke Savezne Pokrajine Bavarske i privrednika i institucija iz Bosne i Hercegovine, te uspostavljanja novih poslovnih kontakata, Predstavništvo njemačke privrede u BiH organizuje

individualne B2B-razgovore
koji će se održati
u utorak, 4.10.2016. s početkom u 14.00 sati
u hotelu Europe, Vladislava Skarića 5, Sarajevo


Razgovori se održavaju u sklopu projekta unapređenja saradnje privrednika kojeg provodi Predstavništvo njemačke privrede u BiH u saradnji sa Bavarskim ministarstvom za privredu i medije, energiju i tehnologiju.

Ukoliko ste zainteresovani za učešće na individualnim B2B-razgovorima sa bavarskim firmama, molimo Vas da priloženi prijavni obrazac pošaljete najkasnije do 20.09.2016. putem e-maila na adresu: sanjin.purgic@ahk.ba.

Profili i poslovne želje 16 privrednika iz Bavarske se nalaze u prilogu, ispod.

Individualni B2B-razgovori će biti održani na njemačkom/engleskom jeziku. Učešće je besplatno uz prethodnu prijavu (vidi prilog). Broj učesnika je ograničen.
Download
11.09.2014 - JAVNI POZIV ZA MALA I SREDNJA PREDUZEĆA - EU PROGRAM ZA OPORAVAK OD POPLAVA
OTVOREN JE JAVNI POZIV ZA MALA I SREDNJA PREDUZEĆA - EU PROGRAM ZA OPORAVAK OD POPLAVA


EU Program za oporavak od poplava (EU PoP) će kroz programsku komponentu Ekonomski oporavak dodijeliti bespovratnu pomoć malim i srednjim preduzećima (MSP) koja su pretrpila materijalnu štetu od poplava.

Pomoć će uključivati sredstva u direktnoj vezi sa individualnim potrebama MSP koja može da uključuje:
- rekonstrukciju privredne i poljoprivredne infrastrukture,
- pružanje tehničke pomoći u cilju poboljšanja produktivnosti, kao i
- pružanje ekonomske pomoći MSP u stvaranju prihoda zasnovanog na pristupu lanca vrijednosti.

Sve navedene aktivnosti su usmjerene na zadržavanje radnih mjesta, kao i proširenje mogućnosti za zapošljavanje.

Prijaviti se mogu preduzeća koja se bave proizvodnjom i proizvodno-uslužnom djelatnošću koja su registrovana na području općina Maglaj, Odžak, Domaljevac-Šamac, Orašje, Tuzla, Sanski Most, Živinice, Zenica, Srebrenik, Lukavac, Žepče, Bijeljina, Šamac, Doboj, Prijedor, Banja Luka, Modriča, Laktaši, Srbac, Šekovići, Vukosavlje, Donji Žabar, Čelinac i Brčko.

Pojedinačni iznos sredstava za koje se može podnijeti zahtjev iznosi od 10.000 KM do 150.000 KM po pravnom licu. Zahtjevi koji po svojoj specifičnosti u pogledu visine pomoći prelaze navedene iznose mogu biti podvrgnuti posebnoj evaluaciji.

Odabrana MSP će dobiti pomoć koja će se dodjeljivati u skladu sa njihovim identificiranim potrebama i u okviru raspoloživih programskih sredstava.

Nepotpune prijave podnosioca zahtjeva se neće uzimati u obzir.

Rok za dostavljanje prijave uključujući i svu potrebnu prateću dokumentaciju, najkasnijedo 22.09.2014. godine do 17:00 sati.

Sve prijave slati na registry.ba@undp.org ili direktno u jedan od UNDP ureda:
a. Sarajevo: Zmaja od Bosne bb (UN House)
b. Doboj: Cara Dušana bb
c. Tuzla: Mije Keroševića 20 (zgrada RTV Tuzla)
d. Brčko: Bulevar Mira 1 (zgrada vlade Brčko Distrikta)


Detaljnije informacije o programu i potrebnu dokumentaciju potražite na portalu Revicon-a.
11.09.2014 - O b a v i j e s t
MEĐUNARODNI SAJAM ZANATSTVA I PREDUZETNIŠTVA U CELJU „MOS 2014“

u okviru Međunarodnog sajma zanatstva i preduzetništva u Celju „MOS 2014“ planiran je Susret regionalnih privrednih komora područja bivše Jugoslavije, 12. septembra 2014. godine.
Download
11.09.2014 - O b a v j e š t e nj e
Business Forum Prizren 2014

Od 18. do 21. septembra 2014. godine, u saradnji ZES-a, Udruženje Zanatlija, udruženje Esnaf kao i Sofra, organizuju biznis susrete i konferenciju “Prizren Bussines Forum 2014"
Cilj je da se u mladoj i dinamičnoj zemlji sastanu domaći biznismeni sa stranim investitorima radi privrednog razvoja Kosova, kako bi se privukla pažnja sa Balkana i iz Turske sa posebnim akcentom na Prizren da bi se povećao broj investicija. Po prvi put će se održati ovakva konferencija u Prizrenu, kulturnom i istorijskom centru Balkana.
Na poslovnom forumu 2014, Konferenciji u Prizrenu, pridružit će se i poslovni lideri iz Albanije, Turske, Njemačke, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Crne Gore, Bugarske i Grčke gdje će pružiti priliku lokalnim biznismenima da prezentiraju i plasiraju svoje proizvode na strano tržište.

Za više informacija o ovom događaju obratiti se na adresu:

BUSINESS FORUM PRIZREN 2014
Adress: Faik Emrush Nr.3, Prizren/KOSOVA
Email:info@businessforumprizren.com
Web: businessforumprizren.com
Tel: +377(0)45 962620
Download
08.09.2014 - Održana konstituirajuća sjednica Skupštine Komore
U skladu sa aktima i Programom rada za 2014. godinu, a nakon provedenih izbora u mjesecu julu 2014. godine, dana, 26. avgusta 2014. godine, održana je konstituirajuća sjednica novog saziva Skupštine Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona za mandatni period 2014.-2018. godina, na kojoj su, uvažavajući sektorsku i teritorijalnu zastupljenost, članstvo u Komori i privredni značaj verificirani mandati izabranih predstavnika Skupštine, izabrani predsjednik i potpredsjednik Skupštine, izabrani članovi Upravnog i Nadzornog odbora Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona, i izabran predsjednik Komore, doc.dr.sci. Šefkija Botonjić, kome je obnovljen mandat zbog opće ocjene da je obavljajući navedenu funkciju u prethodnom mandatu, samostalno i u saradnji sa drugim organima i članovima Komore, u izuzetno teškim okolnostima u kojima se nalazi oblast privređivanja, značajno doprinjeo afirmaciji i unapređenju rada i djelovanja Komore, zastupanju, predstavljanju, uvažavanju interesa i zahtjeva privrednog sektora, kako sa područja Zeničko-dobojskog kantona, tako i Federacije Bosne i Hercegovine i Bosne i Hercegovine.

Također, predloženi su članovi Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona u Skupštinu i Upravni odbor Privredne/Gospodarske komore Federacije Bosne i Hercegovine.

Članovi Skupštine su se odrekli troškova dolaska na Skupštinu u korist Fonda za poplavljena područja na području Zeničko-dobojskog kantona.
18.09.2012 - O b a v i j e s t
Održavanje seminara za polaganje pravosudnog ispita - N O V O !!!
Download
27.09.2010 - Poslovni forum BiH-Madarska, Budimpesta, 20. oktobra 2010.
Poštovani privrednici,

Na inicijativu Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dogovoreno je održavanje poslovnog foruma Republika Mađarska - Bosna i Hercegovina dana 20.10.2010. godine. U plenarnom dijelu, na kome će biti predstavljeno aktuelno ekonomsko stanje, te perspektive buduće saradnje Mađarske i BiH, u nastavku predviđeni su i bilateralni susreti privrednih predstavnika ove dvije zemlje.
Organizator foruma sa mađarske strane je državna agencija za investicije i razvoj trgovine ITDH. Ovim putem Vas pozivamo da uzmete učešće u ovoj posjeti zemlji sa kojom dugoročno i tradicionalno imamo dobru saradnju svake vrste, uključujući i ekonomsku.
Pozivamo firme koje imaju interes za poslovanje sa kompanijama iz Mađarske da se pridruže Privrednoj delegaciji Bosne i Hercegovine.
U prilogu dostavljamo prijavni obrazac za učešće na Forumu, koji zainteresovani trebaju dostaviti najkasnije do utorka 28. septembra 2010. godine Odsjeku za ekonomsku diplomatiju na e-mail adresu: emin.korkut@mvp.gov.ba ili Vanjskotrgovinskoj/Spoljnotrgovinskoj komori BiH na e-mail adrese: enes@komorabih.ba ili nermanab@komorabih.ba ili fax broj: 033 566-261 , kao i prijedlog Programa Poslovnog foruma Bosna i Hercegovina – Mađarska. Molimo da prijave budu popunjene što detaljnije kako bi se mogle pronaći odgovarajuće mađarske kompanije - partneri za razgovore.

Zahvaljujemo se na saradnji i srdačno Vas pozdravljamo
Download
14.09.2010 - P o z i v
Članovima Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona,
n/r direktora - vlasnika

Poštovani,

Ovim putem Vas obavještavamo da Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine u saradnji sa kantonalnim/regionalnim privrednim komorama u Bosni i Hercegovini organizira Poslovni forum i bilateralne susrete privrednika Republike Italije i Bosne i Hercegovine, 06. oktobra 2010.g. u Milanu, iz slijedećih oblasti: metaloprerađivačka i elektro industrija, tekstilna industrija, prehrambena industrija i drvna industrija (namještaj).

Tokom Poslovnog foruma, u plenarnom dijelu susreta, privrednicima bi se obratili predsjednici Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine i Privredne komore Milana, ali i predstavnici FIPA-e koji bi italijanskim privrednicima pružili više informacija o poslovnom okruženju u Bosni i Hercegovini i mogućnostima potencijalne suradnje između privrednika ovih zemalja.

Nakon plenarnog dijela Poslovnog foruma biće održani bilateralni susreti italijanskih i bosanskohercegovačkih privrednika.

U okviru ove posjete planirana je i posjeta Međunarodnom specijaliziranom sajmu mašina, robotike i automatizacije – BIMU koji se održava u Milanu u istom periodu.

Stoga, u prilogu ovog pisma dostavljamo Vam prijavu za učešće kojom možete iskazati zainteresiranost za ovo tržište. Molimo Vas da prijavu popunite što detaljnije, kako bi se Vaša kompanija na što bolji način povezala sa italijanskim kompanijama.

Prijavu je potrebno dostaviti najkasnije do 14.09.2010.god. putem faxa: 033 566 239 ili e-maila: sejlad@komorabih.ba

O troškovima putovanja i boravka u Milanu obavijestit će Vas Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora BiH po primitku Vaše prijave za učešće u delegaciji.

S poštovanjem,
Download
14.09.2010 - ZEPS 2010
PRIVREDNI SUSRETI PRIVREDNIKA IZ BiH I REPUBLIKE SRBIJE
Download
03.09.2010 - O b a v i j e s t
PROGRAMI IRU ACADEMY - ŠKOLA ZA VOZAČE - UPIS STUDIJSKIH GRUPA u toku

Obavještavamo zainteresovane polaznike IRU ACADEMY - TRENING I EDUKACIJA VOZAČA U MEĐUNARODNOM DRUMSKOM TRANSPORTU - USKLAĐENOM SA DIREKTIVOM 2003/59 da je u toku upis novih studijskih grupa. Nastava će se realizirati u podcentrima.

Institut za edukaciju će realizirati nastavu u studijskim grupama sa minimum 50 polaznika, u skladu sa Pravilima rada.

Pozivaju se zainteresovani kandidati da posredstvom kontakt telefona:033/566-203, 033/566-204 i 051/321-810 ili putem e-maila: cpc@ecos.ba izvrše prijave.

Nakon formiranja studijske grupe, nastava će se realizovati u podcentru sa najviše prijavljenih kandidata. (Podcentri: Banja Luka, Brčko, Mostar, Tuzla, Zenica i dr.)

Termini realizacije nastave biće objavljeni u mjesecu septembru 2010. godine

Napomena: detaljnije informacije o ovome možete potražiti i na web-stranici ECOS - Institut za edukaciju - Vanjskotrgovinske/spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine u Sarajevu, čija adresa glasi: www.ecos.ba
06.09.2007 - 14. GENERALNI BH SAJAM
14th GENERAL B&H FAIR

ZENICA
16.-21.10.2007.

ORGANIZATOR SAJMA:
DD POSLOVNI SISTEM RMK
Kučukovići 2/VI; PP Box 2
72000 ZENICA Bosna i Hercegovina
Fax: ++387-32/247-773; 245-170
E-mail: marketing@zeps.com
project@zeps.com
http.//www.zeps.com
Centrala: ++387-32/247-774
Prijavljivanje: 247-770; 247-772
Projektovanje: 440-250

PODACI O ZEPS 2006:

zauzeta neto izložbena površina: 21.800 m2
halski, zatvoreni prostor: 16.400 m2
vanjski izlagački prostor: 5.400 m2
broj izlagača: 631
broj domaćih izlagača: 249
broj inostranih izlagača: 382
broj zemalja učesnika: 31
broj posjetilaca: 62.500
broj registrovanih poslovnih posjetilaca: 14.930
23.09.2005 - O b a v j e š t e nj e
U okviru promotivnog programa Privredna komora iz Trsta putem svoje L'agenzia Speciale Aries, u?estvovaće, od 04. do 08. oktobra ove godine, na dvanaestom izdanju sajma ZEPS 2005 u Zenici.

Osim gore navedene Ustanove nakolektivnom izložbenom prostoru izlagat' će pet tršćanskih firmi.

Osim toga, još dva preduzeća, koja neće izlagati na ZEPS-u, zainteresirana su za mogućnost susreta sa lokalnim firmama iz istog sektora. Detaljnije informacije o tim firmama dobit' će se na štandu Ustanove.

U prilogu nalazi se lista preduzeća iz Trsta sa svim potrebnim podacima za adekvatnu organizaciju bilateralnih odnosa.

S poštovanjem,

P.S. Kontakt osoba iz Komore iz Trsta:

Gđica Nada Jovi?ević
Centro Estero - CCIAA di Trieste
Tel.: +39 040 6701226
Fax: +39 040 6701321
E-mail: jovicevic@aries.ts.camcom.it
Download
20.09.2005 - ZEPS 2005
12. GENERALNI BH SAJAM
Zenica, 04.-09. oktobra 2005. godine

Zemlja - partner Srbija i Crna Gora
06.09.2005 - Poziv za besplatno učešće u radu radionice..
PRIVREDNIM DRUŠTVIMA I JAVNIM PREDUZEĆIMA
NA PODRUČJU PRIVREDNE KOMORE ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA

n/r direktora - vlasnika

PREDMET: Poziv za besplatno učešće u radu radionice.-


Poštovani,

USAID IRIS BiH Ameri�?ka agencija za reformu uprave i proceduralnih sistema u BiH organizuje u Zenici dana 18.09.2005. godine sa po�?etkom u 10,00 �?asova, u hotelu “Dom penzionera��? u ulici Prve zeni�?ke brigade broj 1 besplatnu jednodnevnu radionicu na temu:

ZAKON O UPRAVNIM SPOROVIMA FEDERACIJE BiH
I KRATAK OSVRT NA NOVI ZAKON O INSPEKCIJAMA
U FEDERACIJI BOSNE I HERCEGOVINE

koja je namijenjena isklju�?ivo diplomiranim pravnicima zaposlenim u Vašem privrednom društvu - javnom preduzeću.

Obzirom na zna�?aj primjene navedenih propisa u praksi smatramo da postoji interes za u�?ešće Vašeg predstavnika u radu ove radionice.

S tim u vezi molimo Vas da u�?ešće Vašeg predstavnika u radu gore navedene radionice sa navođenjem njegovog imena i prezimena i firme, prijavite Privrednoj komori Zeni�?ko-dobojskog kantona najkasnije do 10.09.2005. godine na telefon 032/405-160 ili fax: 032/286-779.

U prilogu Vam dostavljamo dnevni red radionice.

S poštovanjem,

PREDSJEDNIK

mr. Šefkija Botonjić, dipl.ing.


LOKACIJA I VRIJEME: HOTEL "DOM PENZIONERA" U ZENICI, UL. PRVE ZENIČKE BRIGADE 1,
DANA: 18.09.2005. GODINE SA POČETKOM U 10:00 ČASOVA

DNEVNI RED

10:00 - 10:20 * Registracija u�?esnika
* Pozdravni govor organizatora radionice
* Predstavljanje predava�?a
* Uvod u Zakon o upravnim sporovima FBiH - Diana Ružić, asistent šefa ureda IRIS-BiH

10:20 - 10:50 * Kratak osvrt na novi Zakon o inspekcijama u Federaciji BiH sa posebnim akcentom na: prava i ovlaštenja subjekata nadzora u postupku inspekcijskog nadzora, inspekcijski zapisnik, prigovor, rješenje i žalbu - Hanka Alić, specijalista za upravu IRIS-BiH

10:50 - 12:00 * Ukazivanje na nova zakonska rješenja u Zakonu o upravnim sporovima Federacije BiH - osnovne odredbe, nadležnost, upravni spor, pravni lijekovi, obaveznost presude, postupak zaštite sloboda i prava pojedinaca zajam�?enih ustavom, kaznene odredbe, prelazne i završne odredbe - Sadudin Kratović, sudija Vrhovnog suda F BiH

12:00 - 12:15 * Pauza za kafu

12:15 - 13:00 * Pokretanje upravnog spora, sadržina tužbe, postupanje i odlu�?ivanje po tužbi - Hilmo Ahmetović, sudija Kantonalnog suda Zenica

13:00 - 14:00 * Ru�?ak

14:00 - 15:00 * Nastavak predavanja - sudija Sadudin Kratović

15:00 - 15:15 * Pauza za kafu

15:15 - 16:00 * Prostor za diskusiju, pitanja i mišljenja po izloženim referatima
05.09.2005 - IGA (INVESTMENT GUARANTEE AGENCY) - Agencija za izdavanje garancija od političkog i ratnog rizika
Poštovani,

Ovim putem vas obavještavamo da je 31.12.2004. godine objavljen novi zakon kojim Agencija «IGA» zvani�?no postaje izvozno-kreditna agencija Bosne i Hercegovine. Pored pravne regulacije, IGA uvodi i nove proizvode odnosno, na�?ine finansiranja izvoznih preduzeća. Proizvodi koje Agencija «IGA» trenutno nudi BiH izvoznim preduzećima su slijedeći:

- kratkoro�?ni krediti za pripremu izvoza;
- faktoring;
- kreditno osiguranje/osiguranje naplate po izvozu;
- osiguranje od politi�?kog i ratnog rizika;
- izdavanje garancija za izvršenje ugovora u inostranstvu.

U okviru mandata Agencije «IGA», nastoje se zadovoljiti specifi�?ne potrebe izvoznih preduzeća te prilagoditi postojeći proizvodi.

Aida Musagić, Agent kreditnog osiguranja
e-mail: aidamusagic@igabih.com
web: www.igabih.com
71000 SARAJEVO
Fra A. Zvizdovića br.1
Tel.: +387 (33) 252-340, 252-353;
Fax: +387 (33) 252-352
<< Septembar 2017 >>
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Privredna komora ZE-DO kantona 2010 Sva prava pridržana