Poziv na konferenciju i poslovne susrete pod nazivom: „Građevinarstvo i infrastruktura 6 ekonomija Zapadnog Balkana“

Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona obavještava da u ime Komorskog investicijskog foruma Zapadnog Balkana (KIF ZB) u okviru EU projekta „EU podrška KIF ZB“, Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine u saradnji sa komorama u regiji i EEN mrežom organizuje veliki hibridni događaj iz oblasti građevinskog i srodnih sektora pod nazivom „Građevinarstvo i infrastruktura 6 ekonomija Zapadnog Balkana“. Ovim putem pozivamo sve zainteresovane da učestvuju na plenarnoj sesiji i virtuelnim (online) poslovnim susretima koji će se održati 15. i 16.09.2021. godine u Sarajevu.

Sam događaj je hibridnog i regionalnog karaktera, kao najbolja kombinacija “off/on-line” sadržaja, a fokus je na građevinskom i srodnim sektorima. Glavni cilj događaja je uspostavljanje kontakta i saradnje između poslovnih subjekata na području Zapadnog Balkana (ZB), te promocija aktuelnih i budućih projekata u građevinskom i drugim srodnim sektorima.

Događaj se sastoji od plenarnih sesija s prezentacijama i obraćanjima, nakon čega slijede 3 panela i dvodnevni virtuelni (online) B2B sastanci.

Program događaja će obuhvatiti:
– Kratak osvrt na stanje u građevinskom sektoru u regiji ZB
– Izazovi u poslovanju kao što su slobodno kretanje radnika, priznavanje sertifikata i dr.
– Mogućnosti, prednosti i primjena cirkularne ekonomije u regiji ZB
– Investicijski i infrastrukturni projekti u regiji ZB

Organizatori događaja pozivaju Vas da učestvujete na konferenciji i B2B sastancima, gdje će preduzetnici imati priliku upoznati potencijalne poslovne partnere.

Učešće na konferenciji i B2B sastancima je besplatno. Registracija je obavezna putem platforme https://construction-infrastructure-wb6.b2match.io/ .

Detaljnije informacije o događaju možete naći u Pozivnom pismu i Programu u prilogu.

Za eventualna pitanja i dodatne informacije kontakt osobe su:

Anđela Rajič
Tel: +387 36 333 651
Fax: +387 36 333 652
e-mail: andela.rajic@komorabih.ba

Stanislava Perišić
Tel: +387 33 566 243
Fax: + 387 33 214 292
e-mail: stanislava.perisic@komorabih.ba

Mersiha Selmanović
Tel: +387 33 566 242
Fax: + 387 33 214 292
e-mail: mersiha.selmanovic@komorabih.ba

Poziv

Program