Projekt: „Izgradnja standarda kvaliteta u obrazovanju odraslih kantonalnih privrednih komora“

 
Uz podršku Fondacije HELVETAS Moja Budućnost održana je i posljednja radionica u okviru projekta "Izgradnja standarda kvaliteta u obrazovanju odraslih kantonalnih privrednih komora" u Tuzli (29.04.2021.), a uz učeše Privredne komore Kantona Sarajevo, Kantonalne privredne komore Tuzla i Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona.
  • Na radionici su obrađene teme za pripremu i planiranje procesa provođenja obuke, animiranja potencijalnih kandidata te organizovanje i provođenje testiranja kandidata nakon uspješno provedene obuke.
  • Koristeći zajedničku metodologiju, od ranije su razvijeni programi osposobljavanja na osnovu ustanovljenih potreba tržišta rada, za zanimanja armirač i zidar. Uz reviziju i prilagođavanje ranije razvijenih programa načinjeno je i osposobljavanja za zanimanje šivač-krojač i CNC operater.
  • Održanom radionicom kompletiran je proces kreiranja zajedničkog pristupa komorskog sistema obukama odraslih osoba za potrebe tržišta rada, a u narednom periodu održati će se i obuka kandidata za navedena zanimanja.
 
TZ 2
 
TZ 3
 
TZ 4