FHMB - Obuka mentora

KOMPANIJAMA SA PODRUČJA

ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA

Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona, u okviru Projekta ˝Sinergijom do lakšeg zapošljavanja u ZDK˝ kojeg podržava Fondacija Helvetas Moja Budućnost, organizuje obuku mentora iz kompanija zaduženih za realizaciju praktične nastave učenika u srednjem stručnom obrazovanju. [1]

Obuka mentora će se održati u slijedećem periodu: 06.02.2021. godine (subota), 08.02.2021. godine (ponedjeljak) i 09.02.2021. godine (utorak) u velikoj sali Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona u Zenici, ulica Mehmedalije Tarabara broj 15, IV sprat, svaki dan u terminu od 9,30 do 16,00 sati. Imenovani mentori su u obavezi da obuci prisustvuju sva tri dana te odrade samostalni rad kod kuće, kako bi zadovoljili osnovu za dobijanje relevantne potvrde o stečenim kompetencijama. 

Cilj obuke mentora iz kompanija je sticanje pedagoških kompetencija, te vještina planiranja rada sa učenicima na praktičnoj nastavi, kako bi na što bolji način svoja znanja i iskustvo prenosili na druge. Obuka mentora praktične nastave će se izvoditi po Programu obuke mentora za praktičnu nastavu, koji su inovirali predstavnici Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK i Pedagoškog zavoda Zenica. 

U cilju unapređenja praktične nastave u Zeničko-dobojskom kantonu, te efikasnijeg učešća kompanija u cijelom procesu, molimo Vas da za obuku imenujete mentora koji jeste ili će biti u Vašoj kompaniji zadužen za učenike na praktičnoj nastavi. Također Vas molimo da popunjen prijavni obrazac, iz prilogu ovog maila, dostavite najkasnije do 29.01.2021.godine (petak) na mail: hadzihalilovicmelisa@gmail.com . Kontakt osoba za sva dodatna pitanja i pojašnjenja je: Melisa Hadžihalilović. 

Uzimajući u obzir sve preporuke kriznog štaba, na trodnevnoj obuci organizator i učesnici će se pridržavati svih epidemioloških mjera, uz poštivanje obavezne fizičke distance. 

NAPOMENA: Učesnicima je osigurana nadoknada putnih troškova, ishrana i osvježenje tokom sva tri dana trajanja obuke.

 

[1] Članom 13. Pravilnika o utvrđivanju uslova za izvođenje praktične nastave izvan škole propisane su dužnosti mentora. 

Prijavni obrazac obuka mentora final

Poziv za učešće u obuci mentora PK ZDK final-converted