Projekt „Komunalna preduzeća – edukatori o zaštiti okoliša i prirode“

„Komunalna preduzeća – edukatori o zaštiti okoliša i prirode“ 

U okviru projekta „Komunalna preduzeća – edukatori o zaštiti okoliša i prirode“, koji implementira Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona, dana 17.09.2020. godine u JU Mješovita srednja škola Kakanj, održane su edukativne radionice planirane odobrenim projektnim prijedlogom. Edukativne radionice za učenike navedene škole održao je angažovani ekspert iz jednog od komunalnih preduzeća sa područja Zeničko-dobojskog kantona.

Sa motom „Misli globalno, radi lokalno“, pokušalo se uticati na savjest učenika na temu „Kako moja škola utiče na okolinu?“ S tim u vezi, učenici educirani o tome koje su vrste otpada, kako smanjiti količine otpada, uz poseban osvrt na praktične primjere iz školskih zgrada i školskih dvorišta. Drugi jako bitan segment održanih edukacija bio je, kako smanjiti potrošnju energije. Grijanje školske zgrade treba da obezbijedi ugodno okruženje za rad i učenje nastavnicima i učenicima, uz što manje troškove.

Tokom održavanja edukativnih radionica, učenicima je distribuiran i prikladan promotivni materijal, izrađen za potrebe projekta. Ovom prilikom se zahvaljujemo menadžmentu JU Mješovita srednja škola Kakanj na saradnji.

Prilikom održavanja ovog događaja, implementirane su i sve mjere zaštite predviđene za suzbijanje širenja pandemije virusa COVID – 19.

Projekt „Komunalna preduzeća – edukatori o zaštiti okoliša i prirode“ je podržan sredstvima Fonda za zaštitu okoliša Ministarstva za prostorno uređenje, promet, komunikacije i zaštitu okoliša Zeničko-dobojskog kantona.

Scan1

Scan2_1